POLICIJA POTVRDILA Belgijanac pokušao silovati Francuskinju u zadarskom hostelu, a mlađi punoljetnik iz Zadra silovao 39-godišnjakinju sa zagrebačkog područja

POLICIJA POTVRDILA

Zadarska policija potvrdila je da je sredinom lipnja zaprimila dojavu o pokušaju silovanja 20-godišnje državljanke Franucuske u Zadru. Prema raspoloživim informacijama, djevojka je napadnuta u jednom zadarskom hostelu gdje je odsjela nakon što je došla na ljetovanje. Tijekom noći u sobu joj je ušao nepoznati muškarac, te joj počeo skidati odjeću i fizički je napadati pokušavajući je silovati. Djevojka se, srećom, uspjela otrgnuti nakon čega je pobjegla i sve prijavila policiji. Nakon kriminalističke istrage za pokušaj silovanja osumnjičen je 33-godišnji državljanin Belgije.

"Dojavu o pokušaju silovanja zaprimili smo 13. lipnja. Nakon kriminalističke obrade protiv 33-godišnjeg državljanina Belgije podnesena je kaznena prijava zbog kaznenog djela pokušaja silovanja ", rečeno je u zadarskoj policiji.
Službeno je potvrđeno i kazneno djelo silovanja iz ožujka kada je za to prijavljen mlađi punoljetnik iz Zadra. Mladić je tijekom večeri na području Zadra zaskočio i silovao 39-godišnjakinju sa zagrebačkog područja. Ubrzo ga je uhitila policija.

"Protiv mlađeg punoljetnika podnesena je kaznena prijava zbog kaznenog djela silovanja", doznajemo iz PU zadarske. Jesu li u oba slučaja i podignute optužnice ili su istrage još u tijeku službeno još nije poznato.

Zbog silovanja mlađe punoljetnice iz Zadra na Županijskom sudu u Zadru ovih je dana na osam godina zatvora nepravomoćno osuđen 26-godišnjak iz Zadra. Teretio se za teško kazneno djelo protiv spolne slobode prema posebno ranjivoj osobi i to za sedam radnji izvršenja spolnog odnosa bez pristanka. Djevojku, koja se vraćala kući iz noćnog izlaska, silovao je u listopadu 2016. godine u ulici Stjepana Radića gdje ju je pod utjecajem opijata u večernjim satima zgrabio s leđa, izudarao, te dva puta silovao.

Djevojku je nakon toga odvukao dalje na drugo mjesto gdje ju je ponovno silovao. Cijeli slučaj snimila je nadzorna kamera s jednog poslovnog objekta. Zadranin se nalazi u istražnom zatvoru u Zadru od 3. studenog 2016. godine.

Naslovnica Kalelarga

Najčitanije