StoryEditorOCM
KalelargaHRVATSKA VOJSKA LETI ZA VATRENE

Centar Zagreba nadlijetat će MiG-ovi i helikopteri

Piše Zadarski.hr
16. srpnja 2018. - 15:35
kockice1

- Trg bana Josipa Jelačića spreman je za svečani doček hrvatske nogometne reprezentacije, a Vatrene se na Trgu očekuje oko 16.30 sati. Avion prema posljednjim informacijama slijeće u 15.10h, izvještava Jutarnji.hr.

- U čast velikog uspjeha naših nogometaša u doček se uključuje i Hrvatska vojska: dva MIG-a prelijetat će centar Zagreba, treći će snimati cijeli spektakl, s golemom zastavom letjet će i jedan helikopter naših vojnih snaga, a svoje već nadaleko poznate bravure prezentirat će i letačka skupina Krila Oluje.

- Doček će uživo pratiti 250 najuglednijih televizijskih postaja iz cijelog svijeta, sve će pokrivati 60-ak kamera sa središnjeg zagrebačkog trga, dok će hrvatsku reprezentaciju u zračnoj luci dočekati još 30 kamera.

- Navijači su Trg napunili već par sati prije očekivanog dolaska Vatrenih

- Trasa kretanja autobusa sa Vatrenima bit će zatvorena za sav promet

NOVO 13:22 --> Ured predsjednice Republike priopćio je u ponedjeljak da se zbog organizacijskih razloga odgađa uručivanje odlikovanja i priznanja hrvatskim nogometnim reprezentativcima, koje je bilo najavljeno za 17,30 sati.

Svečana ceremonija uručivanja odlikovanja i priznanja Republike Hrvatske izborniku, igračima i članovima stručnog stožera Hrvatske nogometne reprezentacije i članovima delegacije Hrvatskog nogometnog saveza, najavljena za danas u 17,30 sati u Uredu predsjednice Republike, zbog organizacijskih razloga odgađa se do daljnjeg.

O novom terminu uručivanja odlikovanja i priznanja Ured predsjednice će pravovremeno obavijestiti javnost, stoji u priopćenju.

12:55 - U čast velikog uspjeha naših nogometaša u doček se uključuje i Hrvatska vojska: dva MIG-a prelijetat će centar Zagreba, treći će snimati cijeli spektakl, s golemom zastavom letjet će i jedan helikopter naših vojnih snaga, a svoje već nadaleko poznate bravure prezentirat će i letačka skupina Krila Oluje.

Zagreb, 160718.
Trg bana Jelacica.
Uoci svecanog doceka srebrnih nogometasa sa Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji glavni gradski trg je vec pun.
Foto: Marko Todorov / CROPIX

---------------------------

12:38 Brojni građani, u bijelo-crvenim majicama, sa hrvatskim trobojnicama, slijevaju se u središte Zagreba, na Trg bana Jelačića, kako bi dočekali srebrne hrvatske reprezentativce koji bi tamo trebali stići navijačkim autobusom u ranim poslijepodnevnim satima.

Hrvatska mladost, ali i oni stariji, u navijačkim dresovima ispunili su gradske ulice, napunili gradske autobuse i tramvaje, koji u ponedjeljak voze besplatno. Svima njima cilj je Trg bana Jelačića na kojem su od jutra najvjerniji navijači i koji je oko podneva već bio pun. Procjene su da će na Trgu u ponedjeljak biti oko sto tisuća navijača.

Uz Zagrepčane, hrvatsku nogometnu reprezentaciju, dočekuju i navijači iz svih krajeva Hrvatske, ali i inozemstva koji su u Zagreb došli gledati nedjeljeno finale između Hrvatske i Francuske iz kojeg je Francuska, ipak, izašla kao pobjednica, iako je Hrvatska igrala, možda, i svoju najbolju utakmicu u Rusije.

Unatoč porazu  u finalu, Hrvati su jednoglasni: Vatreni su naši prvaci!

12:20 Oko 700 navijača iz Slavonije u navijačkom vlaku iz Osijeka nešto iza podneva stigao je u Zagreb. Raspjevani i veseli po izlasku iz vlaka krenuli su prema središnjem zagrebačkom trgu.

 
 

Jutarnji list

-------------------------------------------------

12:14 Kako Jutarnji prvi doznaje, avion s hrvatskim reprezentativcima u zračnu luku slijeće u 15.10h, a oni se na središnjem zagrebačkom trgu dočekuju oko 16.30h.

 

NOVO 10:45 Navijači hrvatske nogometne reprezentacije iz raznih krajeva Hrvatske i inozemstva s navijačkim rekvizitima, pjevajući navijačke i domoljubne pjesme, pristižu na Trg bana Jelačića kako bi dočekali "Vatrene" osvajače srebrne medalje na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji, koji bi na središnji gradski trg, kako je najavljeno, trebali stići navijačkim autobusom oko 14,30 sati.

Na Trgu oko pozornice se već nalazi više stotina navijača u hrvatskim dresovima, šalovima i kapama, s transparentima, hrvatskim zastavama i grbovima, a i dalje pristižu iz okolnih ulica gdje ih dočekuje spomenik banu Josipu Jelačiću zaogrnut plaštem s crveno-bijelim kvadratićima.

"Došli smo da dočekamo naše vatrene i srebrnu medalju. Nisu mogli bolje igrati, šteta što nisu osvojili zlato, ali sretni smo i sa srebrom", kazao je Nikola Jagić, koji je s bratom iz Tomislavgrada za Zagreb krenuo još jučer oko 23 sata. Rekao je da skoro ništa nisu spavali, a očekuju spektakl od dočeka.

"Kao što pjesma kaže, osjećam se ponosno, neopisivo, prekrasno i moram priznati, iako to nitko nije rekao - Francuzi su pobijedili, ali nezasluženo", kazao je Boris Buzjak iz Zagreba, koji je gledao utakmicu u rodnom Tribunju.

 
19. travanj 2024 21:23