StoryEditorOCM
KalelargaPOLICIJA ISTRAŽUJE VLASNIKA ZADARSKOG APARTMANA KOJI JE ODBIO GEJ GOSTA

Prijeti mu kazna od pet do 30 tisuća kuna: 'Činjenice šaljemo državnom odvjetništvu...'

Piše Zadarski.hr
9. kolovoza 2018. - 17:12
jup

Tomislav Gospić, vlasnik apartmana 'Identity' iz Zadra, koji se u fokusu javnosti našao nakon što je otkazao gostoprimstvo homoseksualnom paru iz Brazila, uskoro može očekivati i posjet policije koja bi trebala utvrditi sve činjenice i je li u tom slučaju bilo kršenja Zakona o suzbijanju diskriminacije.

Naime, kako je Tportalu odgovoreno iz PU Zadarske policija će 'u vezi s javno objavljenim informacijama, utvrditi sve relevantne činjenice u vezi s opisanim događajima, te o utvrđenim činjenicama izvijestiti nadležno državno odvjetništvo radi donošenja mjerodavne odluke'.

Gospić je, podsjetimo, Fabianu Vallimu, koji je preko servisa Booking.com rezervirao smještaj u njegovom apartmanu, poručio da ne prima homoseksalce i zatražio od njega da otkaže rezervaciju.

Međutim, Brazilac je to odbio i Gospićev odgovor podijelio na društvenim mrežama, a o svemu je obavijestio i Booking. Oni su pak jučer njegove apartmane izbrisali iz svoje ponude, jer se takav potez kosi s njihovom politikom, a isto je učinio i Airbnb.

Gospićeva apartmana nema ni na stranica Turističke zajednice grada Zadra koja je oštro osudila takav potez prema gostima.

Utvrdi li policija da je Gospić prekršio Zakon o suzbijanju diskriminacije, prijeti mu kazna od pet do 30 tisuća kuna.

19. travanj 2024 10:13