StoryEditorOCM
KalelargaOGRANIČENJA

Jak vjetar radi probleme u prometu: na dionicama autoceste A1 i Jadranske magistrale prometuju samo osobni automobili

Piše Zadarski.hr
27. kolovoza 2018. - 11:50
bura_plaza2-150716

Zbog vjetra, samo za osobna vozila otvorene su autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54) Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene Paški most, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK).

Na brzoj cesti Draga-Šmrika (A7) i Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a na dionici Jadranske magistrale (DC8) između Novog Vinodolskog i Karlobag dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila). 

Jak vjetar puše i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvora Kikovica i tunela Tuhobić te se vozi uz ograničenje brzine, no autocesta je otvorena za sve skupine vozila.
Na autocesti A3 Bregana- Lipovac se zbog prometne nesreće na 88. kilmetru između čvorova Kutina i Popovača u smjeru Bregane, vozi jednim prometnom trakom uz ogrančenje brzine. Pred naplatnim postajom Bregana u smjeru Slovenije kolona teretnih vozila duga je oko kilometar. Kolnici su mjestimice vlažni i skliski. Na cestama u gorju i duž Jadranske magistrale (DC8) mogući su odroni.
Trajekti i katamarani plove redovito.

25. travanj 2024 17:10