StoryEditorOCM
KalelargaI NA FORUMU I NA VIŠNJIKU?

Lani je Zadar ostao bez klizališta - hoće li sljedeće zime grad imati dva klizališta i rolalište? Interes pokazuju bivši hokejaši "Medveščaka"...

Piše P.O.
5. rujna 2018. - 22:03
KLIZALI_TE_FORUM_2_1450785077

Tek će se 14. rujna saznati hoće li na zadarskom Forumu oko Nove godine biti postavljeno klizalište kojeg lani nije bilo jer se na raspisani javni natječaj nitko nije ni javio, iako su u gradskoj upravi procjenjivali da je riječ o "financijski samoodrživom projektu".

U ponedjeljak je Upravni odjel za gradsku imovinu raspisao novi natječaj za 687 četvornih metara od kojih je 60 kvadrata predviđeno za ugostiteljski objekt, dok bi klizalište imalo minimalne dimenzije od 25x12,5 metara s kapacitetom od 70 osoba. Grad od ponuditelja traži najmanje 1.000 kuna godišnje plus PDV za tri sljedeće zime kroz koje bi klizalište bilo otvoreno od 24. studenoga do 10. siječnja.

Hoće li ovakvi uvjeti ikoga privući, tek treba vidjeti.

Istovremeno, direktor ŠC "Višnjika" Denis Karlović najavljuje izgradnju "pravog" klizališta koje ne bi bilo otvoreno samo mjesec i pol dana i koje ne bi ni bilo samo klizalište.

-Na području Višnjika postoji već pripremljeno zemljište od 800 četvornih metara na kojemu planiramo izgraditi klizalište i rolalište i to na način da bi klizalište i hokejaški teren bili otvoreni tri zimska mjeseca, a u preostalih devet mjeseci bi svoj prostor dobili ljubitelji rolanja. Naravno, time bi bila otvorena i mogućnost rada škola rolanja i klizanja, kaže Karlović koji je mogućnost realizacije ovog projekta najavio još prošle godine.

-Već smo nekoliko mjeseci u intenzivnim pregovorima s grupom bivših hokejaša zagrebačkog "Medveščaka". Razgovori još traju, pred nama je izrada troškovnika, ali mislim da je riječ o ostvarivom projektu s obzirom na tehničke i energetske mogućnosti koje Višnjik već sada ima. Naša energana sada radi s 25 posto svog kapaciteta, a njen su sastavni dio i takozvani "chilleri" sposobni stvarati vrlo kvalitetan led tri mjeseca godišnje i to bez obzira na vanjsku temperaturu. Teren za klizalište nalazi se u neposrednoj blizini energane, objašnjava Karlović ideju koja je naišla na podršku i u zadarskoj gradskoj upravi.

Velika prednost izgradnje klizališta na Višnjiku je bitno olakšana mogućnost parkiranja, jer se upravo problem s parkiranjem automobila u slučaju klizališta uz Forum isticao kao najveća mana "klizanja na Poluotoku". Uspije li gradska uprava objavom natječaja pronaći zainteresiranog "koncesionara" i dovedu li Karlovićevi pregovori do potpisivanja ugovora sa zagrebačkim hokejašima, nakon prošle zime kada s klizaljkama niste mogli na led, u gradu bi se preko zime istovremeno otvorila dva klizališta, a rolanje bi dobilo punih devet mjeseci.

 

27. travanj 2024 05:43