INCIDENT NA MORU U SREDNJEM KANALU Evakuirano osam članova posade, ribarica otegljena u Lamjanu

INCIDENT NA MORU U SREDNJEM KANALU

NOVO:

Prava drama odvijala se u srijedu oko 13 sati na moru s južne strane otoka Ugljana. Na plivarici "Arkaj" iz Zadra koja je plovila Srednjim kanalom između otoka Iža i Ugljana buknuo je požar zahvativši velike djelove nadgrađa broda i potpalublja. U tom trenutku na zadarskoj plivarici se nalazilo čak osam članova posade no nitko na sreću nije stradao.

Ribarskom brodu dugom 20 metara u pomoć je odmah priskočila plivarica "Fulija" iz Zadra, ali i trajekt Jadrolinije "Mate Balota" koji je topovima s pjenom gasio buktinju. Svi članovi posade ubrzo su evakuirani na brodove koji su pomagali u gašenju, a na mjesto događaja stigli su i vatrogasci, zadarska Lučka kapetanija i policija.

- Po pozivu Lučke kapetanije devet članova posade je otišlo gasiti plivaricu. Vatrogasci su ugasili buktinju, a nakon toga je usljedilo tegljenje broda, kazao nam je Boris Jović, vatrogasni zapovjednik Zadarske županije dodajući kako su u gašenju požara na brodu sudjelovali vatrogasci JVP Zadar, DVD Pašman i vatrogasci iz Čakovca koji su preko ljeta dislocirani u Kukljici.

Nakon što je vatra ugašena plivarica je otegljena brodom Lučke kapetanije uz pratnju vatrogasaca u luku Lamjana na otoku Ugljanu.

- Izgorio je veliki dio nagrađa palube, ali i potpalublje. Ne može se sa sigurnošću točno reći koje je oštećenje na brodu i što je točno izgorjelo, ali more nije uspjelo prodrijeti u unutrašnjost broda. Upravo zbog toga nije došlo do onečišćenja mora, kazao je zapovijednik Jović.

Uzrok požara biti će poznat nakon policijskog očevida koji će se, najvjerojatnije obaviti u Lamjani.

---------------

PRVA VIJEST

Na ribarskom brodu Arkaj u srijedu oko 13 sati buknuo je požar. Detalji oko izbijanja požara za sada nisu poznati, a plivarica je u pomoć gašenju pristigao trajekt Jadrolinije Mate Balota koji je putovao prema Ižu. Na mjesto događaja je uz vatrogasce pristigla i Lučka kapetanija te policija. U trenutku požara, na ribarskom brodu nalazilo se osam članova posade, a na svu sreću nitko nije stradao. Trenutno je u tijeku sanacija požara. 

 

Naslovnica Kalelarga

Najčitanije