StoryEditorOCM
KalelargaKOLIKO ĆE NAS KOŠTATI POLUFINALE DAVIS CUPA?

Dukić: Organizacija nas ne košta ništa, za izgradnju dodatnih terena smo osigurali novac

Piše P.O.
7. rujna 2018. - 00:30
gradsko_vijece6-010817

Ni direktor "Višnjika" Denis Karlović ni gradonačelnik Branko Dukić nisu odgovorili na pitanje koliki će biti ukupni troškovi Grada Zadra i gradskih poduzeća i ustanova oko organizacije polufinala Davis Cupa. U svijetu se natječu da bi takvu organizaciju dobili, ali su svi podaci transparentni, izjavio je gradski vijećnik Akcije mladih Antonio Baus na sjednici Gradskog vijeća Zadra.
Baus je naveo da je poznato kako će s tri milijuna kuna polufinale Davis Cupa financirati Hrvatski teniski savez, te da analiza troškova pokazuje da bi se za gradnju četiri teniska terena i sve što prati ovakav događaj moglo raditi o iznosu od dodatna četiri milijuna kuna. Znamo da uvijek najviše platimo ono za što nam kažu da je besplatno, nepovjerljiv je bio Baus.
Po odgovoru gradonačelnika Dukića, doslovce svi troškovi organizacije polufinalnog susreta Davis Cupa (catering, smještaj, prijevoz, zaštitari, ljudski resursi...) su sponzorski riješeni.
-Organizacija Davis Cupa nas ne košta ništa, a dobili smo jako, jako puno. Grad je odlučio napraviti još teniskih terena i to neće biti besplatno, ali ćemo dobiti teniski centar na Višnjiku. Za to smo osigurali sredstva i kada ti tereni budu završeni, reći ću koliko je to točno koštalo, rekao je gradonačelnik Dukić.
Baus je pitao i zbog čega na gradilištu novih teniskih terena nema nikakve table s obavijestima o investitoru i izvođaču radova. "Je li moguće da se gradilo nelegalno", pitao je Baus, a gradonačelnik Dukić mu je uzvratio da osgovor potraži od "Višnjika".

19. travanj 2024 16:56