PETRČANSKA VINARIJA POBRALA ODLIČJA NA NJEMAČKOJ SMOTRI SVJETSKIH VINA Pošipu Kraljevskih vinograda zlatna i srebrna medalja na MUNDUS VINI 2018.

PETRČANSKA VINARIJA POBRALA ODLIČJA NA NJEMAČKOJ SMOTRI SVJETSKIH VINA

Čak dva vina proizvedena iz grožđa i u podrumima Kraljevskih vinograda u Petrčanima kod Zadra osvojila su važna odličja na prestižnoj smotri Mundus Vini - Summer tasting 2018. koje se svake godine održava u njemačkom gradu Neustadt an der Weinstrasse.
Zlatnu medalju osvojio je Pošip Barrique 2016., a srebrenu medalju Pošip Prestige 2015. Kraljevskih vinograda.
Mundus Vini je ugledno međunarodno ocjenjivanje koje se sastoji od tri ocjenjivanja godišnje: proljetno, ljetno i biofach (organski proizvedena vina). Ovo je bila rekordna godina po broju ocjenjivanih uzoraka vina iz cijelog svijeta – ukupno je prijavljeno i ocijenjeno čak 11.081 uzoraka vina.
U ovom ljetnom ocjenjivanju prijavilo se 4.311 vina iz cijelog svijeta koja su kušana na slijepo, stručno i kritički testirana te ocijenjena od čak 175 članova stručnog žirija iz 40 zemalja.
Inače, većina nagrada s ove smotre kao i ranije odlazi u Italiju čiji su vinari osvojili 483 medalja, a slijede Španjolska s 309 te Njemačka sa 293 medalje. Hrvatska su vinari osvojili osam medalja (2 zlatne i 6 srebrenih).
Veliki dio nagrađivanih vina Mundus Vini predstavit će se trgovcima vinom na najvećem svjetskom sajmu vina, ProWeinu u Düsseldorfu, koji se održava od 17. do 19. ožujka 2019. godine.

Naslovnica Kalelarga

Najčitanije