StoryEditorOCM
KalelargaNIŠTA NOVO U NARODNOM MUZEJU

Opozicija zabrinuta za intelektualne kapacitete Renate Peroš, skupštinska većina joj dala status v.d. ravnateljice

Piše P.O.
26. rujna 2018. - 21:00
ddk14-100418

Trudim se izignorirati tu ženu, ali ona nas svojim bezobrazlukom i bahatošću svaki put izenanadi, izjavila je, misleći na ravnateljicu Narodnog muzeja  Renatu Peroš, vijećnica Suzana Jakovac na Aktualnom satu Županijske skupštine. Jakovac je podsjetila kako je Inspektorat početkom prosinca utvrdio nepravilnosti u zapošljavanju u Narodnom muzeju.

-Mi ni sada ne znamo o čemu je riječ, ali ona i dalje obnaša svoju dužnost. Ako ne može zapamtiti tri vijećnička pitanja, kao na prošloj sjednici Županijske skupštine, nije zaslužila sjediti na čelu ozbiljne ustanove. Ozbiljno ću se zapitati koliki su njeni intelektualni kapaciteti, rekla je Jakovac.

O Renati Peroš je govorio i Marko Pupić Bakrač:

-Nikako da raspetljamo taj gordijski čvor. Prekršila je tri zakona, a nije u stanju zapamtiti vijećnička pitanja i na njih odgovoriti. Osim ograničenog intelekta, to ukazuje i na potpunu poslovnu neposobnost. Ako je postavite za vršiteljicu dužnosti ravnateljice Narodnog muzeja, onda to znači da vam treba i da želite poslovno nesposobnu osobu upitnog intelekta i neupitne nemoralnosti, rekao je Pupić Bakrač.

Skupštinska većina izglasala je odluku kojom se nakon isteka mandata i poništenja natječaja za izbor ravnatelja, Renata Peroš imenuje vršiteljicom dužnosti ravnateljice Narodnog muzeja.

25. travanj 2024 04:00