StoryEditorOCM
KalelargaGDJE JE ZAPELO?

Promet s Bulevara preselio se na Put Murvice, ali kolone stvara semafor koji i dalje "vozi" po starom

Piše M.K.
10. listopada 2018. - 23:18
guzve1-101018.JPG

Veliki dio prometa Ulice Ante Starčevića, popularno zvane Bulevar, zbog opsežnih radova na rekonstrukciji koje izvode Hrvatske ceste, preuzela je Ulica Put Murvice. Vozači uglavnom imaju razumijevanja za povećane gužve zbog blokiranih prometnica obuhvaćenih radovima, ali nije jasno zbog čega semafor na križanju Murvičke i ulice dr. Franje Tuđmana "vozi" po istom redoslijedu.

Zbog toga se događa bizarna situacija da zeleni signal stoji dugo otvoren prema križanju kod Autobusnog kolodovora odakle ne dolazi skoro nitko, a svega par sekundi zelenog signala "daje" vozačima iz pravca Puta Murvice gdje se kolona čitavoga dana popenje sve do Vatrogasnog doma, pa i više.

- Upozorili smo na to Hrvatske ceste i dobili određeni odgovor da je taj semafor dio "zelenoga vala" koji funkcionira na Ulici dr. Franje Tuđmana, bivšoj Zagrebačkoj ulici. Ipak, još ćemo jednom zamoliti da se to preregulira, odnosno da se pusti iz tog dominatnog pravca veća količina prometa – rekao je Darko Kasap, pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje i graditeljstvo Grada Zadra.

Nalog za uspostavu privremene prometne regulacije daje Komunalni odjel Grada Zadra temeljem projekta privremene prometne regulacije kojega mora odobriti policija. Građani se mogu javiti sa sugestijama i prijaviti gdje je zagušen promet, što će u Komunalnom odjelu uvažiti i pokušati u suradnji s policijom pronaći najbolja rješenja. Nadamo se da će jedno od njih biti i "pametnija" privremena regulacija Ulice Put Murvice dok traju radovi na Bulevaru.

 

20. travanj 2024 11:59