StoryEditorOCM
KalelargaPOLICIJA ZAVRŠILA ISTRAGU SMRTI DVIJU ŽENA NA UGLJANU

Utopile su se nasuprot Ždrelca, nema elemenata kaznenog djela

Piše IN
19. listopada 2018. - 16:45
pomorska policija

NOVO

Provedenim kriminalističkim istraživanjem događaja pronalaska dva tijela ženskih osoba u moru kod otoka Ugljana utvrđena je sumnja da su se dvije žene utopile, objavila je zadarska policija.

Na temelju rezultata istraživanja i provedene obdukcije utvrđeno je da se radi o dvije rodbinski povezane žene u dobi od 53 i 58 godina s osječkog područja, koje su prethodno zajedno boravile u apartmanu u Ždrelcu na otoku Pašmanu. Provedenom obdukcijom utvrđeno je da je njihova smrt nastupila utapanjem u moru u predjelu Rta Karantun na Ugljanu, nasuprot Ždrelca, tijekom prošlog tjedna.

Kriminalističkim istraživanjem isključeno je postojanje elemenata kaznenog djela, a o događaju će policija dostaviti izvješće nadležnom Državnom odvjetništvu, stoji u policijskom priopćenju.


RANIJE

Policija je na tragu rasvjetljavanja slučaja mrtvih žena čija su tijela pronađena kod Rta Karantun na otoku Ugljanu.

Dvije žene u pedesetim godinama pronađene su u kupaćim kostimima nakon nekoliko dana boravka u moru. Prvu su pronašli ribari u srijedu oko 18 sati i tijelo se nalazilo djelomično na obali. Drugu su pronašli građani u četvrtak oko 13 sati kako pluta u moru nedaleko otoka Karantunića.

Unatoč raspadanju tijela policija za sada isključuje mogućnost kaznenog djela, odnosno nasilne smrti, a pravi uzrok otkrit će rezulatati obdukcije koji će biti poznati tijekom petka.

Neslužbeno doznajemo da su dvije žene vlasnice kuća u Ždrelcu, a njihove stvari pronađene na plaži Rta Karantun prema Sabuši na području Kukljice. Iako još uvijek nitko nije prijavio njihov nestanak, pretpostavlja se da su u svojim vikendicama živjele same preko ljeta jer su inače porijeklom iz Slavonije, odbnosno okolice Osijeka. Jedna je imala 58 godina, a druga 53 godine i vrlo je moguće da su u rodbinskoj vezi, odnosno da su sestre.

Policije istražuje sve moguće okolnosti njihove smrti, pa se tako pretpostavlja da se jedna prilikom kupanja počela utapati, a druga joj je htjela priskočiti u pomoć, no kako su na tom dijelu Ugljana jake pomorske struje, moguće je da su obje stradale utapanjem. Policija također ne isključuje mogućnost samoubojstva jer su i za to pronađene neke indicije.

23. travanj 2024 10:41