POLICIJA ZAVRŠILA ISTRAGU SMRTI DVIJU ŽENA NA UGLJANU Utopile su se nasuprot Ždrelca, nema elemenata kaznenog djela

POLICIJA ZAVRŠILA ISTRAGU SMRTI DVIJU ŽENA NA UGLJANU

NOVO

Provedenim kriminalističkim istraživanjem događaja pronalaska dva tijela ženskih osoba u moru kod otoka Ugljana utvrđena je sumnja da su se dvije žene utopile, objavila je zadarska policija.

Na temelju rezultata istraživanja i provedene obdukcije utvrđeno je da se radi o dvije rodbinski povezane žene u dobi od 53 i 58 godina s osječkog područja, koje su prethodno zajedno boravile u apartmanu u Ždrelcu na otoku Pašmanu. Provedenom obdukcijom utvrđeno je da je njihova smrt nastupila utapanjem u moru u predjelu Rta Karantun na Ugljanu, nasuprot Ždrelca, tijekom prošlog tjedna.

Kriminalističkim istraživanjem isključeno je postojanje elemenata kaznenog djela, a o događaju će policija dostaviti izvješće nadležnom Državnom odvjetništvu, stoji u policijskom priopćenju.


RANIJE

Policija je na tragu rasvjetljavanja slučaja mrtvih žena čija su tijela pronađena kod Rta Karantun na otoku Ugljanu.

Dvije žene u pedesetim godinama pronađene su u kupaćim kostimima nakon nekoliko dana boravka u moru. Prvu su pronašli ribari u srijedu oko 18 sati i tijelo se nalazilo djelomično na obali. Drugu su pronašli građani u četvrtak oko 13 sati kako pluta u moru nedaleko otoka Karantunića.

Unatoč raspadanju tijela policija za sada isključuje mogućnost kaznenog djela, odnosno nasilne smrti, a pravi uzrok otkrit će rezulatati obdukcije koji će biti poznati tijekom petka.

Neslužbeno doznajemo da su dvije žene vlasnice kuća u Ždrelcu, a njihove stvari pronađene na plaži Rta Karantun prema Sabuši na području Kukljice. Iako još uvijek nitko nije prijavio njihov nestanak, pretpostavlja se da su u svojim vikendicama živjele same preko ljeta jer su inače porijeklom iz Slavonije, odbnosno okolice Osijeka. Jedna je imala 58 godina, a druga 53 godine i vrlo je moguće da su u rodbinskoj vezi, odnosno da su sestre.

Policije istražuje sve moguće okolnosti njihove smrti, pa se tako pretpostavlja da se jedna prilikom kupanja počela utapati, a druga joj je htjela priskočiti u pomoć, no kako su na tom dijelu Ugljana jake pomorske struje, moguće je da su obje stradale utapanjem. Policija također ne isključuje mogućnost samoubojstva jer su i za to pronađene neke indicije.

Naslovnica Kalelarga

Najčitanije