StoryEditorOCM
KalelargaZATVOREN JE I PONOVLJENI NATJEČAJ

Tko će graditi Dnevne bolnice u Zadru?

Piše AVŠ
20. listopada 2018. - 00:00
bolnica_sepsa-030708

Osam mjeseci nakon što je poništen prvi, zadarska Opća bolnica ovih je dana zatvorila i drugi natječaj kojim se traži izvođač na kapitalom projektu Dnevnih bolnica koji se u potpunosti financira iz europskih fondova.

Međutim, pitanje je hoće li sreće biti i ovaj put. Naime, baš kao i prošli put, svih pet ponuda koja su stigle na natječaj, daleko su više od procijenjene vrijednosti radova koja iznosi 32, 2 milijuna kuna bez PDV-a. Iako su tvrtke koje su se javile za ovaj posao i početkom godine sada snizile svoje ponude, pa tako Lavčević traži dva milijuna kuna manje nego prošli put, točno 39,3 milijuna, a zagrebački Ing-grad tri milijuna manje, odnosno 42 milijuna kuna, ponovno se traži deset milijuna više od procjene.

Zadarski Krekić Avangard također se ponovno javio na natječaj, i njihova je ponuda šest milijuna kuna niža i iznosi 41,8 milijuna kuna. Najniža ponuda stigla je od slovenske tvrtke Solida i iznosi 37,6 milijuna kuna, dok je najviša stigla iz Križevaca, od tvrtke Radnik, koja traži preko 50 milijuna kuna za ovaj posao.

Ponude su otvorene prošli petak, a je li izvođač, nakon sedam dana izabran ili nije, ravnatelj bolnice dr. Željko Čulina jučer nam nije mogao odgovoriti već smo upućeni da upit pošaljemo pismenim putem.

Zadarska bolnica za ovaj je projekt dobila točno 50 milijuna kuna, a posao uključuje rušenje stare zgrade Zaraznog odjela na čijem će mjestu niknuti potpuno novi objekt sa četiri dnevne bolnice: Pulmolgijom, Onkologijom, Dermatologijom i Infektoligijom, te adaptaciju dnevne bolnice službe za kirurgiju. Taj ugovor je potpisan početkom veljače 2017. godine, a sada, godinu i osam mjeseci kasnije, bolnica tek bira izvođača radova. Rok cijelokupnog trajanja projekta, koji iznosi 44 mjeseca, počeo je teći danom potpisivanja ugovora, a radovi će se odvijati paralelno u dvije faze.

Prva podrazumijeva adaptaciju dnevne bolnice Službe za kirurgiju koja mora biti dovršena u roku od 3 mjeseca, dok druga faza obuhvaća rušenje postojeće zgrade i izgradnju Odjela za pulmologiju, onkologiju, infektologiju i dermatologiju.

Predviđeno trajanje samih radova je 16 mjeseci.


 


 

 

24. travanj 2024 12:33