StoryEditorOCM
KalelargaSNIMIO ČITATELJ NA BULEVARU

Evo kako u "gradsko-privatnom partnerstvu" nestaju zelene površine u korist kafića i privatnih džepova, što očekivati od ovakve vlasti?

Piše Zadarski.hr
22. listopada 2018. - 16:23
1

Beskorisna zelena površina na Bulevaru privedena korisnoj svrsi – besplatnom parkingu pored kafića… kao i obližnji nogostup. Bravo odgovorni! - napisao je i snimio čitatelj ogledni primjer na koji način aktualna gradska vlast pogoduje pojedincima, nauštrb javnog prostora i interesa građana.

Pod naletom graditeljskog zanosa i posljednji ostaci "beskorisnih zelenih površina" zamjenjeni su funkcionalnom i lijepom betonskom galanterijom. Gosti obližnja dva kafića će napokon moći sjesti na proširene štekate direktno iz svojih automobila. Besplatno parkiranje, naravno. Kao što cijenjeni gradonačelnik reče u svom nedavnom intervjuu "Ako Grad smatra da je to u redu, i da takav prijedlog može proći, da. Grad i privatnik mogu zaraditi, zašto ne."

Vlasnici i stanari okolnih zgrada očigledno nisu dio te poduzetničke priče. Na kraju krajeva, oni ne zarađuju... na njima zarađuje. Još jedan komadić gradske zelene površine na Bulevaru 'oplemenjen' je betonskim pločama. Epilog je to dugotrajnog nastojanja da se gostima obližnja dva kafića osigura par besplatnih parkirnih mjesta. Nasuta zemlja i posađena stabla samo su bili finta, plaćena, naravno novcem poreznih obveznika. Domaća verzija javno-privatnog ulaganja. Bravo! - stoji u komentaru čitatelja.

Pravo urbano divljaštvo gradskih vlasti, dodali bi mi. Kad građani imaju više senzibiliteta za javni interes od onih koji bi upravo to trebali čuvati, što očekivati od takve gradske vlasti?

Kako to izgleda na djelu, pogledajte na fotografijama.

Idemo dalje...

23. travanj 2024 08:55