StoryEditorOCM
KalelargaDOLAZI RADIKALNA PROMJENA VREMENA

Nakon dugog niza toplih dana, slijedi hladno i vjetrovito razdoblje, a idući tjedan moguć je i snijeg!

Piše Jutarnji.hr
14. studenog 2018. - 14:45
vrulja_bura16-070718

Utorak je bio posljednji u dugom nizu u većini Hrvatske iznimno toplih dana - slijede hladniji, osim još srijede u Dalmaciji, te osobito na Jadranu i vjetrovitiji, ponegdje i uz olujne udare bure. Ako već niste, pripremite za kraj tjedna topliju odjeću, a putujete li - svakako provjerite stanje na cestama, javlja HRT.

Sljedeći će dani u unutrašnjosti biti sve svježiji, ali će se i dalje zadržati većinom suho te barem djelomice sunčano, uz mjestimičnu maglu, a u dane vikenda i jutarnji mraz. Bit će i vjetrovito, osobito prema kraju tjedna pa će se uz umjeren sjeveroistočnjak činiti još hladnije.

Na Jadranu će osjet svježine pojačavati umjerena i jaka, na udare olujna bura zbog koje će biti i problema u prometu između sjevera i juga Hrvatske. Prevladavat će sunčano no bit će postupno sve svježije.

Embedded video

Cold weather will spread across E, CNTRL and SE Europe this weekend into early next week. Here is animation of 850 mbar temp probabillity being below -5 °C. With such temperature at this height, snowfall is usually probable also in the lowlands. Depending on moisture. @wxcharts

30 people are talking about this

 

Pogled na sedmodnevnu prognozu na stranicama Državnog hidrometeorološkog zavoda otkriva kako nas početkom sljedećeg tjedna čeka radikalan zaokret u odnosu na vremenske prilike kakve su vladale proteklih dana.

Naime, na zagrebačkom području u noći s ponedjeljka na utorak temperature će se spustiti ispod nule, a u utorak navečer najavljeno je oblačno vrijeme uz umjerenu kišu i - snijeg.

I popularni norveški meteoroški institut Yr.no kojem mnogi Hrvati najviše vjeruju prognozira kako će u glavnom gradu u utorak padati snijeg.

Sedmodnevna prognoza za Zagreb objavljena na stranicama DHMZ-a

 

I u Osijeku, Rijeci i Splitu također će vladati niže temperature, a u najvećem slavonskom gradu za utorak je također najavljena mogućnost male količine snijega.

Sedmodnevna prognoza za Osijek objavljena na stranicama DHMZ-a

Sedmodnevna prognoza za Rijeku objavljena na stranicama DHMZ-a

Sedmodnevna prognoza za Split objavljena na stranicama DHMZ-a

24. travanj 2024 12:11