StoryEditorOCM
KalelargaIAKO SLUŽBENA ODLUKA JOŠ NIJE DONESENA

Novo "Socijalno" najbliže je Murvičkoj ulici

Piše AVŠ
14. studenog 2018. - 18:52
socijalno

Gdje će u Zadru biti smještani zavodi za mirovinsko i socijalno osiguranje nakon što odsele s Poluotoka, još uvijek nema službenog odgovora iz direkcija tih službi iako je rok za dostavu ponuda zatvoren 30. listopada. Taj javni poziv, kojim su Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje (HZMO) i Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) tražili novi poslovni prostor na području grada, raspisan je 22. listopada, a zatvoren osam dana kasnije. Od tada je prošlo dva tjedna, ali bilo kakvu službenu informaciju o tome koliko je ponuda bilo i koja je prihvaćena već danima nije moguće dobiti.

- Odluka o izboru još nije donesena, budući da je prikupljanje ponuda završeno 30. listopada, a natječaj još nije zaključen. Ponude su u postupku razmatranja od strane zajedničkog povjerenstva Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje i Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje- odgovoreno nam je iz njihovih službi za komuniciranje s javnošću.

Neslužbeno, pak, doznajemo kako je ponuda poslovno-stambenog centra na Murvičkoj ulici, na prostoru nekadašnje tvornice kruha, najbliže sklapanju ugovora, čime su potvrđena ranija nagađanja kako će “Moj centar” biti nova lokacija dvaju državnih zavoda. Da postoji interes s obje strane za sklapanje ovog posla nedavno nam je potvrdio Željko Predovan, glavni projektant i jedan od investitora u “Moj centar”, međutim, i oni još uvijek čekaju odgovor iz zagrebačke direkcije.

- Svoju ponudu smo poslali, ali povratnu informaciju o ishodu javnog poziva još uvijek čekamo- kratko nam je kazao Predovan.

“Moj centar” jedna je od rijetkih lokacija u samom gradu koja može ispuniti sve uvjete tražene od strane HZMO i HZZO. Oni su za svojih 150 djelatnika tražili prostor od dvije tisuća kvadrata, od čega najmanje 600 mora biti smješteno u prizemlju nekretnine zbog dostupnosti invalidima. Među uvjetima su i osigurana parkirališna mjesta, te skladišni prostor od najmanje 400 kvadrata. Jedna od prednosti je i sama lokacija jer korisnici ovih službi, koji dolaze s područja cijele županije, više nemaju potrebe dolaziti u centar grada i većinu vremena provesti u potrazi za slobodnim parkirnim mjestom.

U sklopu stambeno - poslovnog kompleksa na Murvičkoj izgrađena su tri kata podzemnih garaža, a jedan je namijenjen za vlasnike poslovnih prostora koji parkirna mjesta kupuju u paketu. “Moj centar” nalazi se na ulazu u grad, na najprometnijem gradskom koridoru, a u neposrednoj blizini su mu policija, porezna i autobusni kolodvor. I baš su to, smatra Predovan, glavne prednosti koje njihovu ponudu čine najkompletnijom za ono što države službe u Zadru traže.

Ukoliko bi se njihova ponuda prihvatila, bio bi to odličan posao i za “Moj centar” i njegove investitore koji su na ovom projektu već pretrpjeli ogromnu financijsku štetu. Velika poplava lanjskog rujna, naime, uništila je izgrađenu konstrukciju koja je nakon toga morala biti kompletno srušena i građena iznova čime je planirani završetak kompleksa pomaknut na srpanj 2019. godine. I dok sa prodajom stambenog dijela kompeksa od samog početka nije bilo problema, za ovaj poslovni bilo je znatno manje interesa, što znači da bi posao sa državnim zavodima za “Moj centar” bio pun pogodak.

A kada se službe izmjeste na novu lokaciju, dogodit će ono zbog čega se i krenulo u preseljenje: prodaja sadašnje zgrade na Poluotoku, u samom srcu grada. Taj prostor od 2566 metara kvadratnih, koji je u suvlasništvu je HZMO, HZZO i manjim dijelom Zadarske županije, nova je lokacija nekog budućeg gradskog hotela.

 

23. travanj 2024 11:58