StoryEditorOCM
KalelargaNASTAVAK SUĐENJA DARKU KOVAČEVIĆU DARUVARCU

Suđenje Daruvarcu zatvoreno za javnost jer su svjedoci na njegovoj strani!

Piše B.S.
16. studenog 2018. - 12:30
kovacevic_daruvarac4-131118

Nastavak suđenja 31-godišnjem Darku Kovačeviću Daruvarcu optuženom za krvničko premlaćivanje 18-godišnjakinje 13. lipnja u zadarskom kafiću, u petak je na Općinskom sudu u Zadru zatvoreno za javnost.

Na početku drugog ročišta tužitelj Igor Vulić zatražio je isključenje javnosti iz cijelog postupka zbog zaštite žrtve i njezinog obiteljskog života smatrajući da je jedini cilj obrane da ocrni žrtvu na najgrublji mogući način.

- Već prilikom ispitivanja prve svjedokinje 15. studenog postalo je jasno da će obrana biti usmjerena prema oštećenici kako bi ocrnila njezine moralne i druge kvalitete pozivajući svjedoke koji su redom u prijateljskim odnosima s optuženim zbog čega nisu reagirali dok je fizički masakrirao 18-godišnjakinju, već su to mirno promatrali - rekao je Vulić.

S tim se složio i žrtvin odvjetnik Milan Petričić, te raspravni sudac Tomislav Šimić koji je isključio javnost za vrijeme trajanja cijelog postupka.  

- Svjedokinja je 15. studenog na najgrublji način ocrnila oštećenu i njezin obiteljski život- rekao je.

Daruvarčev odvjetnik Andrej Korljan obrazložio je kako cilj obrane nije bio ocrniti žrtvu već utvrditi relevantne činjenice.

Majka 18-godišnjakinje koja je bila u sudnici vidljivo se uznemirila kada je iz zatvora doveden Daruvarac, na što joj je podršku pružila Dragana Marina iz sudskog Odjela za zaštitu i podršku svjedocima. 

Ona je danas saslušana "iza zatvorenih vrata", dok se 18-godišnjakinja, kako je rečeno, oporavlja od posljedica operacije kojoj je podvrgnuta nakon ozlijeda pa nije mogla doći na ročište iako je njezino saslušanje bilo predviđeno za danas. 

- Oštećena je prije dva dana došla iz Kliničke bolnice Dubrava i trenutačno je na sedativima i lijekovima protiv bolova koji uzrokuju umirenje i spavanje, rekao je njezin odvjetnik Milan Petričić.

Zadranin čija je fizička okrutnost šokirala Hrvatsku tereti se za počinjenje kaznenog djela protiv života i tijela teškom tjelesnom ozljedom, te kazneno djelo protiv osobne slobode prijetnjom.

Djevojci je najprije 28. svibnja 2018., zaprijetio na način da je u jedan ugostiteljski objekt u Zadru donio ručnu bombu, te joj je rekao da će ubiti nju i njenu obitelj ako ga prijavi policiji,.

Potom je 13. lipnja oko 21 sat, kad je došla u ugostiteljski objekt, Zadranku udario rukom u potiljak i za njom otišao u toalet optužujući je za varanje.

U namjeri da je teško tjelesno ozlijedi, počeo je udarati šakama po glavi, a kad je ona pobjegla u drugi toalet, ušao je za njom i udarao je šakama u glavu, a potom je uhvatio rukama za glavu i nekoliko puta njenom glavom udario o umivaonik.

Zadranka je potom pobjegla u kafić a on je potom u dva navrata uhvatio za kosu i bacio na pod, te je više puta udario nogom u tijelo i glavu nanijevši joj teške tjelesne ozljede.

.

 

 

24. travanj 2024 16:34