RASPALA SE VODOVODNA CIJEV U UGLJANSKOJ ULICI Uvodi se privremeni priključak do izmjene kompletnog cjevovoda

RASPALA SE VODOVODNA CIJEV U UGLJANSKOJ ULICI

Vodovodna cijev u dijelu Ugljanske ulice u Zadru potpuno se raspala, pa će građani u utorak dobiti privremeni priključak, a djelatnici Vodovoda izmijenit će čitavu cijev – doznali smo od predsjednika Mjesnog odbora Jazine II Nikole Zorića.

– Najprije će se građani prespojiti na privremeni priključak, a onda se ide u izmjenu kompletne cijevi. Radi se o polovici Ugljanske ulice, na dijelu od Puta Stanova, gdje se zadnjih nekoliko dana više puta pokušala krpati vodovodna cijev, ali bi svaki put puknula na drugom mjestu. Nije bilo druge nego izmijeniti kompletnu cijev, s obzirom da je postojeća već stara i dotrajala jer se radi o salonitnim cijevima koje pri svakom malo jačem pritisku pucaju. Radovi bi trebali trajati od sedam do petnaest dana, u svakom slučaju nastojat će se završiti do blagdana – kazao je Zorić.

Privremeni priključak trebao bi omogućiti normalno funkcioniranje kućanstava dok budu trajali radovi, a posebno će se regulirati i promet tim ulicama gdje budu trajali iskopi.

– Na tom području ima desetak kuća koje još nisu spojene na odvodnju, pa će se u dogledno vrijeme nastojati i to riješiti, a za sada je najvažnije osigurati kvalitetnu vodoopskrbu – dodao je Zorić, kojega je, kako tvrdi, više građana nazivalo zadnjih dana jer im je bila isključena voda zbog pucanja cijevi, a i ulice su bile pune blata zbog radova.
Slična situacija s pucanjem cijevi događa se i na preostalom dijelu Ugljanske ulice prema Vatrogasnom domu, gdje je zadnjih godina također bilo nebrojeno puno krpanja starih cijevi. Kad će se tamo cijev u potpunosti izmijeniti, što su građani do sada i tražili, nije poznato.

Naslovnica Kalelarga