StoryEditorOCM
KalelargaIAKO JE APSOLUTNI POBJEDNIK U IZBORIMA ZA MJESNE ODBORE ZADRA:

HDZ neugodno iznenađen na Puntamici - izgubili od nezavisne liste Nike Marina koja je osvojila 4 mandata!

Piše M. Kalajžić
9. prosinca 2018. - 22:50
kutija

HDZ je prema svemu sudeći pobjednik izbora za Vijeća mjesnih odbora Grada Zadra.

Prema informacijama do kojih se moglo doći nakon zatvaranja birališta u 19 sati, HDZ je izgubio izbore u MO Puntamika gdje će većinu imati nezavisna lista Nike Marina. Kandidati s te liste osvojili su četiri mandata, HDZ dva, a zadarski blok jedno mjesto, doznali smo od jednog člana nezavisne liste.

HDZ je izgubio i Bokanjac gdje je kandidacijska lista grupe birača nositelja Enija Meštrovića zadržala većinu u Mjesnom odboru.

Prema informacijama s terena upitna je pobjeda HDZ-a i na Bilom brigu, ali bi zato mogli uz pomoć koalicijskih partnera osvojiti vlast u mjesnim odborima Višnjik, Voštarnica, Brodarica i Poluotok gdje su do sada teško dobivali.

U svim ostalim mjesnim odborima može se očekivati većina HDZ-a, a to znači apsolutna pobjeda u barem 15 odbora, te u još 8 odbora relativna pobjeda.

Ipak, sve ove informacije treba uzeti s rezervom jer u Izbornom povjerenstvu večeras nisu željeli izlaziti niti s prijevremenim, neslužbenim i nepotpunim podacima.

Ono što su mogli reći bila je izlaznost i to u 16 sati koja je bila – vrlo "mršava".

- Na ukupnoj razini grada izlaznost je bila nešto viša od 8 posto. Najviše je bilo izlaznosti u Brguljama 67 posto, a najmanje na jednom biračkom mjestu u Smiljevcu 2,15 posto – kazali su nam u Izbornom povjerenstvu.

Potpune rezultate izbora za mjesne odbore grada Zadra najavili su za ponedjeljak ujutro.  

26. travanj 2024 12:45