StoryEditorOCM
KalelargaNOVA SUTKINJA PREUZELA POSTUPAK

Nastavlja se suđenje Daruvarcu zbog premlaćivanja 18-godišnje Zadranke!

Piše B.S.
10. prosinca 2018. - 13:06
daruvarac

Suđenje Darku Kovačeviću Daruvarcu (30) zbog teškog premlaćivanja 18-godišnje Zadranke prošlog ljeta u kafiću "Chill out" na Meladi, nastavit će se na Općinskom sudu u Zadru u četvrtak, 13. prosinca.

Postupak se nastavlja nakon što je predmet automatskim izborom preko sustava e-spis dodijeljen novoj sutkinji Mitri Meštrović jer je prethodno sudac Tomislav Šimić zbog bolesti hospitaliziran neposredno nakon što je održao ročište na suđenju Kovačeviću.

Na prethodnom ročištu tužitelj Igor Vulić zatražio je isključenje javnosti iz cijelog postupka zbog zaštite žrtve i njezinog obiteljskog života smatrajući da je jedini cilj obrane da ocrni žrtvu na najgrublji mogući način.

Zadranin čija je fizička okrutnost šokirala Hrvatsku tereti se za počinjenje kaznenog djela protiv života i tijela teškom tjelesnom ozljedom, te kazneno djelo protiv osobne slobode prijetnjom.

Djevojci je najprije 28. svibnja 2018., zaprijetio na način da je u jedan ugostiteljski objekt u Zadru donio ručnu bombu, te joj je rekao da će ubiti nju i njenu obitelj ako ga prijavi policiji,.

Potom je 13. lipnja oko 21 sat, kad je došla u ugostiteljski objekt, Zadranku udario rukom u potiljak i za njom otišao u toalet optužujući je za varanje.

U namjeri da je teško tjelesno ozlijedi, počeo je udarati šakama po glavi, a kad je ona pobjegla u drugi toalet, ušao je za njom i udarao je šakama u glavu, a potom je uhvatio rukama za glavu i nekoliko puta njenom glavom udario o umivaonik.

Zadranka je potom pobjegla u kafić a on je potom u dva navrata uhvatio za kosu i bacio na pod, te je više puta udario nogom u tijelo i glavu nanijevši joj teške tjelesne ozljede.

23. travanj 2024 17:21