StoryEditorOCM
KalelargaFOTO S JUTROŠNJEG PROSVJEDA NA POLUOTOKU

Puštanjem Daruvarca pravosuđe je izvršilo novo nasilje!

Piše Zadarski.hr
15. prosinca 2018. - 15:00
prosvjed (13)

Jutros je u organizaciji Foruma žena SDP-a organiziran prosvjed protiv jucerasnjeg pustanja na slobodu Darka Kovacevica Daruvarca optuzenog za premlacivanje djevojke.

Prosvjedna kolona prosetala je Poluotokom od crkve Gospe od zdravlja do zgrade Zupanijskog suda. U koloni je bilo nekoliko stotina ogorčenih prosvjednika pa i pripadnika zadarske navijačke skupine Tornado.

- Ogorčeni smo sramotnom odlukom zadarskog pravosuđa koja je užasnula cijelu hrvatsku javnost. Nasilnik Darko Kovačević Daruvarac izvršio je strašan zločin, a sad svjedočimo i pravosudnom nasilju nad pretučenom djevojkom. Vrijeme je da prekinemo šutnju nad svakim oblikom nasilja - istaknuli su organizatori.

-  U ovom slučaju vidimo kako se hrvatski pravosudni sustav legalno iživljava nad žrtvama. Pitamo se čemu služi - za zaštitu oštećenih ili samo da bi nahranio odvjetnike i suce? Tko god ima zrno razuma ne može vjerovati da se ovo događa. U šest mjeseci sud nije bio sposoban donijeti presudu za čovjeka koji je skoro do smrti pretukao mladu djevojku, a postoji snimka kao dokaz, poručila je gradska vijećnica SDP-a Jelena Jelavić. 

Njezina stranačka kolegica Danijela Vukoša istaknula je kako je 18-godišnja sugrađanka vjerovala da će je pravosudni sustav zaštiti. Međutim on ju je dokrajčio, naglasila je Vukoša pozivajući Vladu RH da odmah počne provoditi Istanbulsku konvenciju.

24. travanj 2024 17:08