StoryEditorOCM
KalelargaFOTO: DODIJELJENE NAGRADE "WELCOME"

Oni imaju najbolje sobe i apartmane u Zadarskoj županiji

Piše M.K.
17. prosinca 2018. - 21:10
iznajmljivaci12-171218

Župan Zadarske županije i predsjednik Turističke zajednice Zadarske županije Božidar Longin dodijelio je nagrade "Welcome" za najbolje iznajmljivače na području županije u 2018. godini.

Nagradu za najbolju sobu, vrijednu 15 tisuća kuna, dobila je Božica Vukonić iz Draga, najbolje apartmane i studio apartmane imajuDario Rumenić iz Zadra (15 tisuća kuna),Filip Bukša iz Paga (10 tisuća) i Dušanka Gregurek iz Draga (pet tisuća kuna).

Najbolje kuće za odmor imaju: Ana Surać iz Debeljaka (15 tisuća kuna), Damir Knežević– Poljica Brig (10 tisuća) i Tomislav Župan – Gornji Zemunik (pet tisuća kuna).

Projekt "Welcome" provodi Zadarska županija s ciljem podizanja kvalitete i obogaćivanja ponude obiteljskog smještaja na području Zadarske županije, ali i poticanja i naglašavanja važnosti kvalitetnog pristupa u vođenju obiteljskog smještaja. Ove godine pokrenut je i program kreditiranja obiteljskog smještaja "Welcome" na području Zadarske županije, preko kojega se pruža financijska potpora iznajmljivačima čiji su objekti nositelji oznaka kvalitete "Welcome".

– Ono što nama nedostaje jest kvaliteta, turizam se mora promijeniti. Ako kažemo da je na razini države 22 posto BDP-a turizam, onda je kod nas u županiji barem još toliko. Toliko je razgovora i želja u kojem pravcu naš turizam mora ići, koje goste mi to želimo, je li nama dovoljno da nam je prosjek boravka gostiju u našoj županiji dva ili tri dana...l? Mislim da moramo napraviti jedan kvalitetan iskorak; s obzirom da smo malobrojan narod i mala zemlja, moramo postati "butik" elitnog turizma, moramo dobiti što kvalitetnije goste i svi skupa se u tome potruditi. Jedan od tih iskoraka je i projekt "Welcome", u sklopu kojeg se povoljnim kreditima i sufinanciranjem kamate nastoji ta kvaliteta potaknuti – kazao je župan Longin prigodom dodjela priznanja i nagrada.

27. travanj 2024 03:49