StoryEditorOCM
KalelargaU SRIJEDU NOVI PROSVJED PROTIV ZADARSKOG PRAVOSUĐA I PUŠTANJA DARUVARCA NA SLOBODU

Okupljanje počinje u 15 sati na Trgu, svoj dolazak najavila i pretučena 18-godišnjakinja!

Piše IN
18. prosinca 2018. - 23:00
prosvjed24-151218

Nakon prosvjeda prošle subote, u organizaciji Građanske inicijative u srijedu 19. prosinca, s početkom u 15 sati, održat će se novi prosvjed građanki i građana povodom brutalnog premlaćivanja djevojke koje je počinio Darko Kovačević zvan "Daruvarac", pozivaju članovi inicijative preko Facebooka.

"Ovaj slučaj nam iznova pokazuje da sustav, koji bi trebao štititi žrtve nasilja, u praksi ne funkcionira. Hrvatska NEMA nacionalnu politiku koja bi se efikasno bavila svim oblicima nasilja nad ženama. Hrvatske institucije su ponovo zakazale i nasilnik se može braniti sa slobode. Naše sudstvo je ili nesposobno, ili korumpirano, ili oboje. Osoba s preko 40 prekršajnih i kaznenih djela je slobodna, 6 mjeseci nije bilo dovoljno za prikupiti dokazne materijale, žrtva se (re)traumatizira pozivima na svjedočenje, a sudski proces ostaje neizvjestan. Nije li vrijeme da kažemo dosta?" navodi se u pozivu.

Sudionice i sudionike prosvjeda moli se da ne ističu nikakve stranačke simbole i oznake te da ne pišu prijetnje. "Ponesite zviždaljke, šuškalice i transparente. Okupljamo se u 15 sati u srijedu na Narodnom trgu te krećemo Županijskom sudu".

Među prosvjednicima će biti i djevojka koju je Daruvarac brutalno premlatio.

20. travanj 2024 17:32