VIDEO&FOTO: PROSVJED ZBOG BRUTALNOG PREMLAĆIVANJA MLADE DJEVOJKE On je moje dijete mrcvario pola sata, a sad na Kalelargi pije kavu, dok je ona zatvorena u kući!

VIDEO&FOTO: PROSVJED ZBOG BRUTALNOG PREMLAĆIVANJA MLADE DJEVOJKE

Facebook grupa "Protiv pravosuđa koje štiti kriminalce" održala je u Zadru u srijedu miran prosvjed u znak potpore 18-godišnjoj djevojci koju je u lipnju brutalno pretukao Darko Kovačević Daruvarac (31), koji je nakon šest mjeseci, po sili zakona,  pušten iz istražnog zatvora.

Na prosvjedu, na kojemu se najprije na Narodnom trgu, a zatim i ispred zgrade Županijskoga suda okupilo oko tisuću ljudi, građani su nosili natpise "Po japankama se zlo poznaje", "Kakav je miris krvi na vašim rukama" i "I ja sam Lorena". Okupljeni su tražili da Državno odvjetništvo promijeni kvalifikaciju za kazneno djelo koje se stavlja na teret  Kovačeviću Daruvarcu u "pokušaj ubojstva" jer bi u tom slučaju u istražnom zatvoru mogao biti godinu dana, a ne šest mjeseci kao sada, kad ga se tereti za nanošenje teških ozljeda.

 Marija Jerončić, jedna od organizatorica prosvjeda, istaknula je kako žele poduprijeti sve žrtve nasilja koje se u sudskim procesima dodatno traumatiziraju.

 Na prosvjednom skupu govorila je i Ana Gurlica, majka  pretučene djevojke, koja je rekla kako je njezino dijete zatvoreno u kući, a njezin zlostavljač pije kavu na Kalelargi.

 "Hvala vam, dragi ljudi, vi ste spasili moje dijete, podigli ste je. Sada je prisiljavaju da odustane od iskaza. Želim da ga se tereti za pokušaj ubojstva jer on je moje dijete mrcvario pola sata na podu, to nisu samo teške tjelesne ozljede", rekla je Gurlica.

 Ispred suda su se čitala i svjedočanstva zlostavljanih žena na Facebook grupi koja je pokrenula prosvjed.

 Darko Kovačević, zvani Daruvarac, koji je ljetos pretukao 18-godišnjakinju u zadarskom kafiću, pušten je u petak na slobodu nakon što se njegovi branitelji nisu pojavili na ročištu, pa nije bilo uvjeta za održavanje rasprave, a istekao je i maksimalni rok od šest mjeseci zadržavanja u pritvoru

-------------------------------

Na zadarskom Narodnom trgu u 15 sati je u organizaciji Građanske inicijative "Protiv pravosuđa koje štiti nasilnike" započeo drugi prosvjed povodom brutalnog premlaćivanja djevojke koje je počinio Darko Kovačević Daruvarac. Prosvjed je okupio preko 1.000 ljudi, a ubrzo nakon što im se obratila jedna od organizatorica, prosvjedna se povorka s Narodnog trga uputila prema zgradi zadarskog suda.

Želimo dati podršku svim žrtvama nasilja i da se ne žrtve kroz sudske procese na traumatizira dodatno, rekla je jedna od organizatorica prosvjeda Marija Jerončić za N1.

Svi sudionici su zamoljeni da ne koriste pirotehnička sredstva.

(USKORO OPŠIRNIJE)

Naslovnica Kalelarga

Najčitanije

NITKO NIJE SLUTIO TRAGEDIJU Nestao s proslave svog 18. rođendana i objesio se u šumi: zadarski maturant počinio samoubojstvo deset mjeseci nakon što je udario muškarca koji je zbog toga pao u komu i umro

Nestao s proslave svog 18. rođendana i objesio se u šumi: zadarski maturant počinio samoubojstvo deset mjeseci nakon što je udario muškarca koji je zbog toga pao u komu i umro
Zadar je u ponedjeljak šokirala vijest o tragičnoj smrti maturanta koji je počinio samoubojstvo na svoj 18....
Nestao s proslave svog 18. rođendana i objesio se u šumi: zadarski maturant počinio samoubojstvo deset mjeseci nakon što je udario muškarca koji je zbog toga pao u komu i umro