StoryEditorOCM
KalelargaJE LI DUKIĆ PRONAŠAO RJEŠENJE ZA STARU GLAVOBOLJU?

Kineski konzorcij zainteresiran za razvoj gospodarske zone Crno

Piše Zadarski.hr
21. prosinca 2018. - 14:49
Kina

U Maloj vijećnici Grada Zadra, gradonačelnik, Branko Dukić sa suradnicima održao je radni sastanak s predstavnicima konzorcija Z-Run Well Ton Industrial Co., Limited iz Kine koji su došli u pratnji predstavnika Kinesko-jugoistočno-europske poslovne asocijacija  CSEBA, objavljeno je na službenoj WEB stranici Grada Zadra.

Ovaj kineski konzorcij iskazao je interes za ulaganje u Republiku Hrvatsku, prije svega u zadarsku Gospodarsku zonu Crno.

- Pozdravljamo vaš interes tim više što je upravo stavljanje u funkciju Gospodarske zone Crno jedan od prioriteta naše Gradske uprave, a u cilju daljnjeg razvoja zadarskog i hrvatskog gospodarstva, jačanja proizvodnih djelatnosti u zadarskoj regiji, novih investicija i otvaranja novih radnih mjesta, kazao je ovom prigodom gradonačelnik Dukić dodajući da raduje što se ova inicijativa razvija u sklopu biletaralnih odnosa Narodne Republike Kine i Republike Hrvatske koji potiču i suradnju gospodarskih subjekata dviju zemalja.

Na zajedničkom sastanku kineski su predstavnici upoznati s detaljima vezanim uz planove Grada Zadra za razvoj Gospodarske zone Crno, kao i svim zakonskim regulativama koje određuju procese suradnje javnog i privatnog sektora te zakonom utvrđenim postupcima koje je potrebno provesti u ostvarenju ovog projekta.  

Z-Run Well Ton Industrial Co., Limited jest konzorncij iz NR Kine sa sjedištem u Pekingu koji predstavljaju grupu investitora u sektorima trgovine, proizvodnji, prehrambenih proizvoda, poljoprivredi, kulturi, zaštiti okoliša, rudarstvu, medicini, nekretninama, energetici, financijama i logistici. Djeluje uz odobrenje Državne administracije za industriju i gospodarstvo NR Kine.

19. travanj 2024 12:09