StoryEditorOCM
KalelargaNE ŽELITE PRESKOČITI NOVOGODIŠNJI PARTY, ALI SUTRADAN RADITE?

Ako se budete držali ovog 'trika' kad se vratite kući, možda i prođete bez odvratnog mamurluka

Piše Slobodna Dalmacija
31. prosinca 2018. - 23:40
slavlje

Novogodišnja proslava je pred vratima, no nisu svi te sreće da mogu "partyjati" kao ljudi - neke je ujutro red i raditi.

No čak i ako vas je sličan scenarij ove godine dopao, ne mora značiti da večer morate provesti kod kuće, a ni da, ako izađete, morate biti u krevetu do 21h, lišeni alkohola i pogleda na vatromet u ponoć. Možete si priuštiti pristojnu zabavu, pa čak i nekoliko alkoholnih pića, samo ako se držite ovih pravila, prenosi Popsugar.

1. Nikad na prazan želudac

Prije nego što ste uzeli piće u ruke, pojedite nešto. Zatim pojedite još nešto i tek onda si možete priuštiti malo alkohola. Bilo bi dobro da to što ste upravo ubacili u sebe sadrži dosta ugljikohidrata koji će lakše "upiti" piće koje se spremate sami sebi servirati.

2. Izbjegavajte tamna pića

Što je piće tamnije, mamurluk je gori, pravilo je kojega biste se i za ovogodišnji doček trebali držati. Ukoliko znate da vas čeka buđenje, klonite se crnoga vina, viskija i tamnih piva.

3. 'Sijecite' vodom

Ne morate se nalijevati galonima vode, ali pripazite na omjere ukoliko sutra planirate čitavi stići u firmu. Nakon svakog alkoholnog pića popijte malo vode, makar par gutljaja, a bilo bi najbolje jednu čašu.

Izbjegavajte pića s mjehurićima. Istraživanje na jednom sveučilištu u Manchesteru pokazalo je da ubrzavaju apsorpciju alkohola u organizam.

4. Kad dođete kući...

Nakon što se vratite kući u blago alkoholiziranome stanju, popijte barem dva decilitra vode. Važno je da ih pijete polako - pomoći će vašemu tijelu da se ne osjeća dehidrirano i olakšati stanje. Možda i prođete bez mamurluka.

5. Smanjite cigarete

Brojna istraživanja pokazala su da su mamurluci utoliko gori što više cigareta popušite. Birajte, ako biste rado popili još čašu, smanjite broj cigareta koje ćete popušiti, ili ih pak u potpunosti "škartajte".

25. travanj 2024 14:52