StoryEditorOCM
Kalelarga"PAO" U BLIZINI OBROVCA

Zbog posjeda i preprodaje gotovo dva kilograma "trave" podignuta optužnica protiv 24-godišnjaka

Piše B.S.
6. siječnja 2019. - 14:37
marihuana8-211118

Zbog posjeda i preprodaje gotovo dva kilograma marihuane, Općinsko državno odvjetništvo u Zadru (ODO) podignulo je optužnicu protiv 24-godišnjeg državljanina Republike Hrvatske.
Optužnicom mu se stavlja na teret da je 27. studenog 2018. u 19 sati u namjeri ostvarivanja nepripadne imovinske koristi prodajom droge u osobnom vozilu na državnoj cesti DC 27 u blizini Obrovca držao jednu PVC vrećicu u kojoj je bilo kilogram i 903,6 grama marihuane.

U njegovom stanu u Zagrebu pretragom je potom pronađeno još ukupno 61,09 grama marihuane pakirane u dvije PVC vrećice, te digitalna vaga za precizno mjerenje na kojoj je utvrđena prisutnost kokaina i tertrahidrokanabinola, kao i novčani iznos od dvije tisuće kuna koji potječe od prodaje droge.
U optužnici je predloženo produljenje istražnog zatvora protiv 24-godišnjaka zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Tereti se za počinjenja kaznenog djela protiv zdravlja ljudi neovlaštenom proizvodnjom i prometom drogama.
Ovo je zadnjih mjeseci druga veća zaplijena marihuane zadarske policije. Prethodno je u rujnu zaplijenjeno gotovo 53 kilograma u automobilu zagrebačkih registracija. Policija je 38-godišnjaka uhitila na autocesti A1, u blizini odmorišta Nadin. U studenom prošle godine u potkrovlju obiteljske kuće na zadarskom predjelu Brodarica policija je, zahvaljujući termovizijskim kamerama, otkrila vrlo sofisticirani sustav za indoor uzgoj marihuane.
Uhićen je vlasnik laboratorija R.K. (53) iz Sali na Dugom otoku, koji je paralelno sadio travu i održavao aparate za kavu u policiji. Laboratorij je godišnje mogao proizvoditi preko 60 kilograma marihuane.
Tijekom rujna i listopada prošle godine, “53-godišnjak je zasadio i uzgojio 419 stabljika koje su narasle do metra visine. Vrijednost oduzete droge je oko 350.000 kuna, a u uličnoj preprodaji zarada bi premašila dva milijuna kuna. U pretrazi kuće, policija mu je osim opreme oduzela još i 546 grama marihuane namijenjene daljnjoj prodaji, više desetaka sjemenki kanabisa, vagu za precizno mjerenje i uređaj za vakuumiranje osušene droge kao i dnevnik uzgoja.

25. travanj 2024 13:57