StoryEditorOCM
KalelargaFOTO: SUKOŠANCI ZGROŽENI, TIJELA UBIJENIH MJEŠTANA NA OBDUKCIJI

Nakon monstruoznog pokolja u kući trostruki ubojica komentirao vrijeme sa susjedom!

7. siječnja 2019. - 19:35
sukosan_ubojstva8-070119

"Hladnije je danas nego jučer" - rekao je 62-godišnji Čedomir Keran susjedu Zdravku Brkiću (73) u nedjelju oko devet sati ujutro nakon što je netom prije izvršio pokolj u vlastitoj obitelji. Samo dva sata ranije pričekao je da mu članovi obitelji otvore ulazna vrata kuće. Vrata mu je otvorio nećak Darko Obrovac (37) kojeg je odmah na ulazu zatukao tupim predmetom. Potom je na katu kuće ubio sestru Zvjezdanu Obrovac (65) i na koncu sestrinu svekrvu (81) dok su još bili u svojim krevetima.

Iako policija ne otkriva koje je oružje koristio osim tupog predmeta, neslužbeno se navodi kako je monstruozan čin izvršio sjekirom i čekićem.

"Rekao sam mu da je ipak danas hladnije" odgovorio je tada već trostrukom ubojici dugogodišnji susjed Zdravko koji ni po čemu nije mogao naslutiti što je netom prije njegov prijatelj uradio u obiteljskoj kući u kojom mu je živjela sestra.

"Nosio je u rukama plastičnu kesicu. Ne znam što je bilo u njoj, možda konop, ali on je izgledao kao i svako jutro. Djelovao mi je potpuno normalno. Nikad ne bih rekao niti naslutio da je nešto takvo učinio. Nakon što smo se pozdravili, Čedo je otišao do svoje druge kuće i nešto tu sitno obavljao" - rekao je susjed Zdravko koji je Čedomira trenirao nogomet dok je još bio dječak.

"Uvijek je, a znam ga godinama, bio dobar i normalan. Nije odskakao ni po čemu. Ja sam ga trenirao i bio je kao i svaki drugi dječak. Prije mjesec dana otišao je u mirovinu i od tada se bavio poljoprivredom. Volio je raditi, posebno s rukama - rekao je susjed.
Nakon što se s njim pozdravio i prokomentirao vrijeme Keran je otišao na uobičajenu jutarnju kavu. Ni tamo nitko nije mogao naslutiti što je učinio.

"Bio je kao i svaki dan, isti. Ništa nismo primijetili " - rekli su nam u kafiću iz kojeg se Keran potom uputio u polje i počinio samoubojstvo.
Nekoliko trenutaka prije nego što je popio kavu nazvao je susjedu koja je u tom trenutku bila u Zagrebu i rekao joj što je učinio.

"Ubio sam ih. Napravio sam sranje. Zovi policiju" - priznao joj je. Ona je potom šokirana nazvala sina, a on drugog mještanina koji je konačno obavijestio policiju.

" Nitko nije ulazio u kuću prije policije. Nitko se nije usuđivao.Mjesto ne pamti ovakav zločin. Bilo je kod njih svađa ali nikad fizičkih obračuna. Sestra je također bila ugodna ženica. On je bio ugodan iako je imao tragičnih situacija u obitelji. Majka mu je počinila suicid, a sestra se također ubila – rekli su nam mještani u utorak ujutro dok je policija još obavljala očevid na mjestu zločina. Policijska traka omeđivala je pristup dvjema kućama, u jednoj je živio Čedomir sa sinom, a u drugoj nasuprot njegove njegova sestra sa dva sina i svekrvom.

"Supruga mu je već duže vrijeme s kćeri u Zagrebu na terapijama. Sin mu je navodno spavao u prizemlju stare kuće gdje mu je živjela sestra dok mu je otac krenuo u pohod na ukućane na gornjem katu. On ništa nije čuo, a ni drugi mještani. Sve je bilo tiho. Strašno! Njegov nećak se ubrzo trebao ukrcati na brod. Navigavao je" - ispričali su Sukošanci.

Prema njihovoj priči Keran se navodno slomio zbog priključka za struju. Sestra nije plaćala račune pa su računi dolazili njemu, a na koncu je tužio za ekonomsko nasilje. Isključili su im struju, a njen sin ga je pokušavao nagovoriti da im je ponovno uključi. Obitelj je bez struje živjela od lipnja...

"Sada ne znamo što ćemo! Moramo organizirati sprovod i financijsku pomoć obitelji. Ne znamo hoće li uopće zvoniti zvona crkve jer je u pitanju ubojstvo i samoubojstvo. Ništa ne znamo u šoku smo. Sve moramo organizirati" – očajni su Sukošanci.

Glasnogovornica PU zadarske Ivana Grbin potvrdila je kako su tijela stradalih nakon pokolja u Sukošanu prevezena u Opću bolnicu Zadar na obdukciju nakon koje će se znati više o oružju te načinu njihove monstruozne likvidacije.
Prema informacijama iz policije Keran se nakon ubojstva mopedom odvezao u polje iznad Sukošana na području sv. Martina te počinio kombinirano samoubojstvo - zavezao je omču oko vrata te u sebe pucao automatskom puškom koju je ilegalno posjedovao. Iza sebe je na mjestu događaja ostavio oproštajno pismo u kojem se obraća svojoj obitelji, ali nije poznato da li navodi i razloge zbog kojih je počinio ovaj nezapamćeni zločin na zadarskom području

19. travanj 2024 17:32