StoryEditorOCM
KalelargaNEMA VIŠE JAVNOG STRIPTIZA ZA PACIJENTE

Konačno: šest mjeseci od početka rada stigli paravani na odjel fizikalne terapije!

Piše IN
8. siječnja 2019. - 19:34
poliklinika4-300418

- Problem paravana je riješen. On više ne postoji – kazao nam je u utorak dr. Neven Birkić, voditelj Odjela za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i reumatologiju zadarske bolnice nakon što je do nas došla informacija da su, šest mjeseci nakon otvorenja novih prostorija u zgradi Poliklinike, konačno stigli paravani za zaštitu privatnosti pacijenata.

Dr. Birkić nam nije htio reći koliko je točno paravano stiglo, navodno oko 40 komada, ali nam je potvrdio da je isporučena narudžba preko javne nabave koja je nekoliko mjeseci bila blokirana zbog žalbe nezadovoljnih sudionika natječaja.

- Više nema "drame" ni "problema" na odjelu. Sada je sve kako treba biti – dodao je dr. Birkić aludirajući na pritužbe pacijenata o kojima smo pisali da na Odjelu fizikalne medicine od početka rada u novim prostorijama nisu imali paravane koji bi ih odijelili od drugih pacijenata prilikom dobivanja terapije. Zbog toga su se osjećali poniženo i degradirano jer su bili primorani "izvoditi striptiz" pred drugim pacijentima i medicinskim djelatnicima, što je svima stvaralo nepotreban dodatni stres i nelagodu.

Sada je, eto, i taj problem riješen, na korist korisnika i cijelog odjela, pa je za nadati se da neće više biti pacijenata spremnih na odustajanje od terapije zbog uvjeta koji su bili, kako su isticali, ispod razine ljudskog dostojanstva.

26. travanj 2024 19:07