StoryEditorOCM
KalelargaFOTO: POČELI RADOVI, U JAZINAMA POTPUNI KRKLJANAC

„Ugradit će se plinovod, vodovodna cijev, novi šahtovi, ojačati kolnik, izmijenit će se sve semaforske instalacije…“

Piše L.B.
10. siječnja 2019. - 22:40
jazine_radovi5-100119

U četvrtak ujutro su započeli građevinski radovi i rekonstrukcija raskrižja u Jazinama – nastao je krkljanac jer su sva tri prometna traka zatvorena: iz pravca „Ljepotice“ ne može se ući na Poluotok, a sa Relje se može proći na Poluotok samo jednim prometnim trakom.

Ovi radovi, kako navode iz „Hrvatskih cesta“, trebali bi trajati do 2. veljače.  

Kako se radi se o jednom od najprometnijih križanja u Zadru (raskrižje ulica Obala kralja Tomislava/Marka Marulića/Zrinsko-Frankopanska), gužve će biti svakodnevne.

- Riječ o nastavku radova na obnovi državne ceste DC 407. U ovoj fazi, koja je započeta 10.01.2019., a trajat će do 02.02.2019, zamijenit će se i ojačati kolnička konstrukcija ceste. Nadalje, tvrtka EVN ugradit će plinovod kako naknadno ne bi prekopavali cestu. Isto tako Vodovod d.o.o. Zadar će zamijeniti dotrajalu vodovodnu cijev koja praktički opskrbljuje vodom čitav Poluotok, a također će i Odvodnja d.o.o. Zadar zamijeniti šahtove kako  bi se došlo na kraj povremenim neugodnim mirisima. Zamijenit će se i semaforske konzole te kompletne semaforske instalacije – priopćili su iz Hrvatskih cesta.

Dodali su da nakon završetka ove faze ide druga, koja bi trebala početi 2. veljače i trajati do 22. veljače ove godine.

25. travanj 2024 07:18