StoryEditorOCM
KalelargaPOLICIJA GA NIJE POVEZALA S DARUVARCEM

Prijetnje obitelji Gurlica uputio 17-godišnjak iz Zadra: policija ga uhitila za osam sati!

7. veljače 2019. - 16:55
lorena

Policija je u noći na četvrtak uhitila 17-godišnjeg Zadranina za kojeg je utvrđeno da je putem Instagrama prijetio smrću obitelji Ane Gurlice, majke 18-godišnje žrtve premlaćivanja.

Iako se u porukama koje je uputio djevojci potpisao kao njegov "prijatelj", policija nije utvrdila vezu 17-godišnjaka s Darkom Kovačevićem zvanim Daruvarac koji je mladu Zadranku krvnički premlatio prošlog ljeta u zadarskom kafiću "Chill out". Policija je maloljetnika uhitila oko jedan sat iza ponoći, osam sati nakon što je objavio poruke u kojima netom nakon što je u javnost izašla informacija kako Daruvarac u nedjelju izlazi na slobodu, prijeti djevojci, njezinoj majci, te sestri.

Kako je utvrđeno istragom, maloljetnik je prijetnje uputio preko lažnog Instagram profila, a razlozi za to su, kako se neslužbeno doznaje, isključivo medijska pozornost koju je želio dobiti.

- Do sada nismo utvrdili njegovu povezanost sa bilo kojim počiniteljem drugih kaznenih djela. Po zaprimljenoj prijavi, jučer iza prijetnje, policija je poduzela sve potrebne aktivnosti u vezi zaštite navedene obitelji. Također po našoj prosudbi i dalje ćemo poduzimati takve ili slične radnje - rekao je Bore Mršić, voditelj Službe kriminalističke policije PU zadarske na konferenciji za novinare u četvrtak kada je 17-godišnjak još bio na kriminalističkoj obradi u prostorijama Policijske uprave zadarske.

Prijetnje smrću Ana Gurlica, majka mlade Zadranke, koju je premlatio Darko Kovačević Daruvarac na društvenim je mrežama podijelila u srijedu oko 18 sati.

"Sada se mala pripremi za smrt, bit ćeš ubijena. Sprema vam se pakao, vama trima u kući, tebi, sestri i mami. Spremajte se polako jer neće biti baš dobro, izabrat ću koju ću prvu upucati pa je*** vam mater u pi***. Nećeš ići vanka kud je tebi volja, ne samo ti, nego i tvoja familija. Mama i seka zna. Imat ćete strah veliki do kostiju, a sad ga pomalo već imate, a moglo bi doći da neka od vas 3 dobije živčani slom. Koštao te život masno. Tebi i seki i mami, nećete proći baš dobro. Prijatelj od Daruvarca, poz", stoji u tekstu kojeg je 17-godišnjak uputio preko lažnog profila.

- Za sada nije pronađeno nikakvo oružje, a dokazne radnje poput pretrage doma i drugih prostora koje je koristio tek će biti poduzete. Mjesta na kojem bi se to nalazilo osigurana su. Policija cijelo vrijeme procjenjuje sigurnosne rizike i shodno tome odlučuje o zaštiti obitelji. Za sada nema naznaka da je ta obitelj životno ugrožena. Smatram da je i inače stanje sigurnosti, općenito na našem području, zadovoljavajuće - izjavio je Bore Mršić. Maloljetnik se sumnjiči za kazneno djelo prijetnje prema više osoba putem društenih mreža.

19. travanj 2024 00:57