StoryEditorOCM
KalelargaNOVA ODLUKA U SLUČAJU DARUVARAC

Vijeće Općinskog suda odbilo mjere opreza za Daruvarca: sada će moći slobodno prilaziti žrtvi i napustiti teritorij RH!

Piše B.S.
8. veljače 2019. - 16:45
daruvarac7-090119

NOVO:

Izvanraspravno vijeće Općinskog suda u Zadru odbilo je prijedlog zadarskog tužiteljstva koje je tražilo određivanje novih mjera opreza 31-godišnjem Darku Kovačeviću Daruvarcu, te mu je ukinut istražni zatvor iz kojeg po sili zakona izlazi u nedjelju 10. veljače.

Iako je Daruvarcu istekao rok za istražni zatvor, te su mu u skladu s tim ukinute i mjere opreza, tužiteljstvo je ponovno zatražilo određivanje mjera opreza nakon što je u srijedu obitelj 18-godišnje žrtve zaprimila prijetnje preko društvene mreže Instagram.

 

RANIJE:

Predsjednica Općinskog suda u Zadru Ana Mišlov odbacila je prethodno zahtjev Daruvarčevog odvjetnika Borisa Radmana za izuzećem Izvanraspravnog vijeća. Odbacila je zahtjev i za svojim izuzećem čime je zasjedanje Izvanraspravnog vijeća nastavljeno. Vijeće do kraja dana treba donijeti odluku o ukidanju istražnog zatvora, te određivanju mjera opreza u slučaju Darka Kovačevića Daruvarca. 

 

RANIJE:

Sjednica Izvanraspravnog vijeća Općinskog suda u Zadru koje je trebalo danas odlučiti hoće li se 31-godišnjem Darku Kovačeviću Daruvarcu na prijedlog tužiteljstva odrediti mjere opreza prema obitelji 18-godišnje Zadranke, te hoće,li mu se ukinuti istražni zatvor, nešto iza ¸12 sati prekinuta je zbog zahtjeva za izuzeća koje je uputio Daruvarčev odvjetnik Boris Radman.

Odvjetnik je, kako doznajemo, zatražio izuzeće Izvanraspravnog vijeća Općinskog suda u Zadru, predsjednice Općinskog suda u Zadru Ane Mišlov, te predsjednika Županijskog suda u Zadru Borisa Babića

- Izuzeće sam zatražio zbog nezakonito zakazane sjednice Izvanraspravnog vijeća, a to povodom nezakonitog prijedloga Općinskog državnog odvjetništva u Zadru - rekao je Radman.

Odvjetništvo je jučer predložilo mjere opreza prema Daruvarcu nakon što je obitelj Gurlica u srijedu zaprimila prijetnje od 17-godišnjaka koji je u međuvremenu uhićen.

O zahtjevu za izuzećem Izvanraspravnog vijeća odlučit će predsjednica Općinskog suda u Zadru Ana Mišlov.

20. travanj 2024 09:40