StoryEditorOCM
KalelargaŠTO SE DOGODILO U DIKLU?

Očevici: "Kanal nije bio ograđen, a pješaci hodaju kolnikom!"

Piše B.S.
13. veljače 2019. - 23:10
diklo_truplo2-120219

Zadarsko tužiteljstvo naložilo je obdukciju 58-godišnjeg muškarca P.R. u Zadru čije je tijelo pod još nerazjašnjenim okolnostima u utorak nevečer pronađeno u iskopanom kanalu na Krešimirovoj obali u Zadru. Iako zasad nema elemenata koji upućuju na kazneno djelo, obdukcija bi trebala točno utvrditi kako je Zadranin te večeri stradao.

- Prodavao je, koliko znam, različite zgodne stvarčice na utakmicama, a na Kalelargi u sezoni najčešće gumene pauke koji se lijepe po zidu. Bio je nižeg rasta i specifičnog hoda, a nedavno je ostao sam na svijetu nakon što su mu umrli majka i otac, pa brat blizanac. Nije imao nikoga, živio je sam, a imao je i viši tlak. Ne mogu vjerovati da ga više nema. Ne znam što se moglo dogoditi – rekao je poznanik Zadranina koji je stradao u blizini kuće u zadarskom Diklu gdje je godinama živio.

Njegovi susjedi ogorčeni su nesretnim događajem jer smatraju da je stradao zbog neobilježenog građevinskog kanala u kojem je pronađen.

- Moguće je da nije vidio kanal. Uz njega su bila postavljena tek tri stupića koja sigurno nisu bila dovoljna tijekom noći. Mogao je upasti unutra ili ga je mogao u kanal baciti automobil koji ga je udario - misle Dikljani.

Očevici nesreće koja je otkrivena oko 18.30 sati potvrdili su kako je sasvim moguće da je muškarac stradao zbog nepropisno ograđenog kanala.
- Na mjestu događaja bila je i Hitna pomoć i policija. Neke djevojke su unezvjereno hodale oko njihovih vozila. Svi su gledali u kanal i shvatio sam da je netko upao unutra. Nije bilo trake koja obilježava da je tu kanal, a pješaci hodaju kolnikom što je vrlo opasno - rekao nam je jedan od očevidaca nesretnog događaja koji je uzbunio mještane Dikla.

U policiji navode kako se još ne može sa sigurnošću odrediti što se točno dogodilo i kako su ozljede nastale.
- Policija je na mjestu događaja u večernjim satima izvršila prvi dio očevida, utvrđeno je da se radi o 58-godišnjem muškarcu. Po završetku istrage koja se nastavlja, kao i nakon provedene obdukcije, moći ćemo reći nešto više o okolnostima ovog događaja – rekla je Sonja Šimurina, glasnogovornica zadarske policije koja jučer još nije mogla reći tko izvodi radove u Diklu, te jesu li oni propisno osigurani.
Nakon što su u gradu Zadru potvrdili da je investitor građevinskih radova u Diklu "Elektra" kontaktirali smo zadarskog direktora Tomislava Dražića, no on nam je rekao da se za sve upite obratimo središnjici u Zagrebu. Do zaključenja broja nismo dobili odgovor.

24. travanj 2024 05:53