StoryEditorOCM
KalelargaPODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV DAMIRA MIŠKOVIĆA

„Bespravno je izgradio velebno zdanje s bazenom na Pagu i zagradio pomorsko dobro, tražimo zatvorsku kaznu!“

Piše Zadarski.hr
14. veljače 2019. - 16:05
mišković vila kuća pag

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru podignulo je optužnicu protiv riječkog poduzetnika, vlasnika NK Rijeka Damira Miškovića, njegovog oca i izvođača radova, koji su u Miškovićima na Pagu podignuli velebno zdanje s bazenom te zagradili pomorsko dobro, napravivši privatnu rivu i privezište, iako se radi o pomorskom dobru.

Oni su optuženi da su u vremenu između 14. ožujka 2014. i 14. veljače 2017. u naselju Miškovići na otoku Pagu s tvrtkom TEH gradnja iz Zagreba ugovorili izgradnju obiteljske kuće na zemljišnoj čestici u Dinjiški, iako su svi bili svjesni da ne mogu graditi na pomorskom dobru - obalnom pojasu.

Bez prethodnog ishođenja građevinske dozvole od nadležnog Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, paralelno s izgradnjom kuće izgradili su obalnu šetnicu i ogradni zid u dužini od 180 metara, široku tri metra, te na nju postavili rampu, kao i dva mola u moru, betonski plato sa stepenicama, kameni nasip...

Zamjenik općinskog državnog odvjetnika Igor Vulić zatražio je da se optuženicima izrekne kazna zatvora u trajanju od jedne godine, uz izricanje uvjetne osude s rokom kušnje od dvije godine, uz solidarnu obvezu da sruše protupravnu gradnju i obalu dovedu u prvobitno stanje. Za okrivljenu pravnu osobu "Teh gradnju" d.o.o. traži se kazna od milijun kuna.

18. travanj 2024 01:54