StoryEditorOCM
KalelargaPOLICIJA I GRAD DONIJELI POTENCIJALNO RJEŠENJE ZA DIONICU POZNATU PO PROMETNIM NESREĆAMA

Na Obali kneza Trpimira postavljeni treptači!

19. veljače 2019. - 18:30
treptac2-190219

Zbog niza prometnih nesreća koje se već godinama događaju na dijelu Obale kneza Trpimira, na dionici od Sfinge do Doma umirovljenika, Grad Zadar konačno je u sinergiji s policijom dogovorio potencijalno rješenje.

– Analizirali smo problem i dogovorili postavljanje dodatne vertikalne prometne signalizacije na dionici Trpimirove obale gdje je primijećeno da vozači ne prilagođavaju brzinu propisanim uvjetima – kazao nam je Robertino Dujela, pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša.

Naime, kriminalističkim istraživanjima Policijske uprave zadarske utvrđeno je da su vozači koji su sudjelovali u tim prometnim nesrećama vozili brzinom neprilagođenom uvjetima na kolniku. Na navedenoj cesti ograničenje brzine iznosi 50 km/h, a vozači su se dužni kretati u okvirima ograničenja, odnosno prilagoditi brzinu uvjetima na kolniku (npr. kolnik mokar od kiše ili rose, poledica i sl.) te karakteristikama ceste (zavoj, gustoća prometa). Zbog toga je odlučeno da se ugrade treptači sa znakom opasnosti od slijetanja u more kako bi se skrenula pozornost vozačima da prilagode brzinu uvjetima na cesti. Ugovoreni izvođači radova postavili su treptače danas prijepodne na dvjema lokacijama na Obali kneza Trpimira.

– U domeni intervencije komunalnog odjela obavezni smo, možemo i hoćemo uložiti sav napor na podizanju svijesti manjeg dijela nesavjesnih vozača koji izlažu opasnosti sebe i ostale sudionike u prometu – zaključuje Dujela.

18. travanj 2024 10:45