POLICIJA I GRAD DONIJELI POTENCIJALNO RJEŠENJE ZA DIONICU POZNATU PO PROMETNIM NESREĆAMA Na Obali kneza Trpimira postavljeni treptači!

POLICIJA I GRAD DONIJELI POTENCIJALNO RJEŠENJE ZA DIONICU POZNATU PO PROMETNIM NESREĆAMA

Zbog niza prometnih nesreća koje se već godinama događaju na dijelu Obale kneza Trpimira, na dionici od Sfinge do Doma umirovljenika, Grad Zadar konačno je u sinergiji s policijom dogovorio potencijalno rješenje.

– Analizirali smo problem i dogovorili postavljanje dodatne vertikalne prometne signalizacije na dionici Trpimirove obale gdje je primijećeno da vozači ne prilagođavaju brzinu propisanim uvjetima – kazao nam je Robertino Dujela, pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša.

Naime, kriminalističkim istraživanjima Policijske uprave zadarske utvrđeno je da su vozači koji su sudjelovali u tim prometnim nesrećama vozili brzinom neprilagođenom uvjetima na kolniku. Na navedenoj cesti ograničenje brzine iznosi 50 km/h, a vozači su se dužni kretati u okvirima ograničenja, odnosno prilagoditi brzinu uvjetima na kolniku (npr. kolnik mokar od kiše ili rose, poledica i sl.) te karakteristikama ceste (zavoj, gustoća prometa). Zbog toga je odlučeno da se ugrade treptači sa znakom opasnosti od slijetanja u more kako bi se skrenula pozornost vozačima da prilagode brzinu uvjetima na cesti. Ugovoreni izvođači radova postavili su treptače danas prijepodne na dvjema lokacijama na Obali kneza Trpimira.

– U domeni intervencije komunalnog odjela obavezni smo, možemo i hoćemo uložiti sav napor na podizanju svijesti manjeg dijela nesavjesnih vozača koji izlažu opasnosti sebe i ostale sudionike u prometu – zaključuje Dujela.

Naslovnica Kalelarga

Najčitanije