StoryEditorOCM
KalelargaCOSTA VENEZIA 'OTVARA' NOVI TERMINAL U GAŽENICI

Longin: ugovor s Vladom RH jamči proširenje zračne luke!

Piše I.I.
21. veljače 2019. - 15:25
sl_04

Početkom ožujka će po prvi put biti upotrijebljen zračni most koji spaja kruzere sa zgradom novog terminala u Gaženici. Njim će prošetati četiri tisuće gostiju s najvećeg mediteranskog kruzera Costa Venezia.

- Taj dan će biti udarni dan za početak naše turističke sezone, a vjerujem kako će ova turistička sezona biti još bolja od prošle. Dolazak tog kruzera bit će ujedno i generalna proba za terminal, odnosno za zračni most, kazao je Božidar Longin, župan Zadarske županije na sjednici skupštine Turističke zajednice Zadarske županije održanoj u četvrtak. Istog dana kada Costa Venezia bude boravila u Zadru, 7. ožujka, Zadarskoj županiji će u gostima biti ministar Oleg Butković, a moguće i ministar Damir Krstičević te premijer Andrej Plenković.

- Spremamo se potpisati tripartitni ugovor s Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture, Ministarstvom obrane te Zračnom lukom Zadar kojim ćemo dovršiti sve dogovorene radove, od piste, preko stajanke do zgrade Zračne luke. U ovoj godini moramo pripremiti dokumentaciju i građevinsku dozvolu. Ako sve to uspijemo napraviti, onda ćemo zaokružiti veliku turističku priču, kazao je župan Longin.

 

24. travanj 2024 21:27