StoryEditorOCM
KalelargaSTIŽE NAM PROLJEĆE U VELJAČI

Očekuje nas zatopljenje do 20 stupnjeva i velike razlike u temperaturi, a za vikend - novo osvježenje

Piše Zadarski.hr
26. veljače 2019. - 13:01
zadar_riva1-021114

Djelomice sunčano s najvišom dnevnom temperaturom i do 17 Celzijevih stupnjeva, prognoza je  Državnog hidrometeorološkog zavoda za Hrvatsku za utorak, pa slobodno možemo reći da se proljeće javilo već u veljači.

Vjetar će biti povremeno umjeren sjeverni i sjeveroistočni, u istočnoj Hrvatskoj i jak sjeverozapadni. Na Jadranu umjeren do jak sjeverozapadnjak i bura, navečer u jačanju. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 17 Celzijevih stupnjeva, piše DMHZ.

Dipl. ing. Tomislav Kozarić za HRT je potvrdio da se doista radi o proljeću u veljači:

- Ponovni snijeg nije siguran, ali iznadprosječno visoka temperatura zraka jest, osobito do četvrtka, kada ćemo imati svojevrsno proljeće na kraju veljače, ponegdje čak i uz oko 20°C. U hladu - napisao je Kozarić. Utorak će obilježiti velike promjene u temperaturama, a najveća razlika bit će u dnevnoj temperaturi zraka koja će porasti i do 13°C.

DHMZ

 

Slično se vrijeme očekuje i u srijedu i četvrtak. Sredinom tjedna Kozarić najavljuje većinom sunčano i još toplije, a nakon toga oblačnije, uz oborine, te manje toplo. Uz sunce će se nastaviti proljetna toplina i zadnja dva dana veljače, a u petak i subotu možemo očekivati promjenljivo oblačno, mjestimice kiše te nižu dnevnu temperaturu, piše HRT.

HAK: Pojačan oprez zbog životinje na cesti

HAK poziva vozače na pojačan oprez na autocesti A3 Bregana-Lipovac u blizini čvora Slavonski Brod zapad, zbog životinje na kolniku. Prema dojavi radi se o psu.

Od 09 i 33 sati za sve skupine vozila otvorena je autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica.

DHMZ

 

Na većini cesta promet teče bez posebnih ograničenja, a zastoji su povremeno mogući na dionicama cesta gdje traju radovi. Pojačan je promet na gradskim prometnicama i obilaznicama. Vozače upozoravaju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Podsjećaju vozače motornih vozila da i tijekom dana, uz dobru vidljivost, voze s upaljenim dnevnim ili kratkim svjetlima, zbog zimskog računanja vremena.

Zbog radova na Jadranskoj magistrali (DC8) u Solinu u oba smjera vozi se jednim trakom, uz privremenu regulaciju prometa.

Do 28. veljače povremeno se prekida promet na državnoj cesti DC1 Sinj-Dugopolje na predjelu Kukuzovac u vremenu od 8 do 16 sati, zbog razminiranja. Vozila se propuštaju prije svakog punog sata po 15 min. Korisnici se mole za strpljenje i razumijevanje.

26. travanj 2024 22:42