StoryEditorOCM
4 kantunaVIDEO & FOTO S MJESTA DOGAĐAJA: J.R. (54) S PRVOG KATA KUĆE BACIO SVOJE ČETVERO MALODOBNE DJECE

Odmah nakon zločina, hladnokrvno je sjeo u automobil i otišao se prijaviti policiji!

Piše PO / IN / BS
28. veljače 2019. - 09:43
pag_djeca5-280219

NOVO 

U Općoj bolnici Zadar održana je konferencija za novinare na kojoj je pročelnik Službe zakirurgiju Jaša Pavić rekao je da je od četvero djece najteže ozlijeđena sedmogodišnja djevojčica koja je zadobila nagnječenje glave, u komi je, te da joj stanje nije zadovoljavajuće, a sutra će biti operirana.

Sedmogodišnje i osmogodišnje dijete su zadobili teške tjelesne ozljede, ali im je zdravstveno stanje stabilno, dok je jedno dijete zadobilo lakše tjelesne ozljede.

Njihova majka je neozlijeđena, nije zatražila medicinsku pomoć, a bit će joj omogućeno da bude uz svoju djecu dok su u Općoj bolnici.

 

NOVO

Monstruoznom zločinu u Pagu nije prethodila nikakva obiteljska svađa, 54-godišnji J.R. je odmah nakon što je bacio djecu s prvog kata hladnokrvno sjeo u automobil i otišao se prijaviti policiji.

Neslužbeno doznajemo da je njegovoj supruzi ovo drugi brak, ukupna ima petero djece, a djevojčicu iz prvog braka oduzeo joj je Centar za socijalnu skrb.

Među ozlijeđenom djecom tri su curice, a najmlađe, muško dijete trenutno se nalazi na operaciji u Općoj bolnici Zadar.

 

NOVO 

Plenković zgrožen monstruoznim činom

Premijer Andej Plenković izjavio je u četvrtak da je zgrožen monstruoznim činom na Pagu, gdje je muškarac jutros bacio svoje četvero malodobne djece s prvog kata obiteljske kuće, istaknuvši da je zajedno s ministrima bio u kontaktu s različitim službama i da potreseni očekuju daljnje vijesti o tom događaju.

"Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, ministar zdravstva Milan Kujundžić i ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić bili su u kontaktu s različitim službama, od župana do policije i bolnice u Zadru, svi zgroženi monstruoznim činom koji se dogodio ovog jutra jer je stradalo četvero malodobne djece", kazao je Plenković na sjednici Vlade.

Istaknuo je da su policijski izvidi u tijeku i da se hitna liječnička skrb pruža u bolnici u Zadru.

"Očekujemo daljnje vijesti o svemu ovome, doslovno potreseni s ovakvim činom koji se do sada, barem ja ne pamtim, nije dogodio", dodao je premijer.

 

NOVO

Murganić: Ministarstvo u petak šalje inspekcijski nadzor na Pag

Ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Nada Murganić izrazila je u četvrtak žaljenje zbog stradavanja četvero malodobne djece na Pagu najavivši da će u petak poslati inspekcijski nadzor kako bi se saznale okolnosti nemilog događaja.

Murganić je uči sjednice Vlade izrazila žaljenje zbog strašnog događaja na Pagu, gdje je muškarac rano ujutro bacio svoje četvero malodobne djece s prvog kata obiteljske kuće, kazavši da je zgrožena i još ne može vjerovati da se to dogodilo.

Rekla je kako je ta obitelj na Pag stigla s područja Virovitice, a tamošnji centar za socijalnu skrb provodio je nad njima jedan vid nadzora zbog složenih obiteljskih odnosa.

"Socijalna skrb je nad obitelji imala nadzor zbog konfliktnih odnosa u obitelji. Kod najstarije kćeri, koja je iz prethodnog braka, zasada ne znam kojeg supružnika, uočeni su svojevrsni poremećaji", rekla je ministrica.

Ustvrdila je da će se nadležne službe pozabaviti slučajem i dati sve informacije, koliko se to može, a da nikoga ne ugroze. "Prestrašan je ovo čin da bi mogli razmišljati o zaštiti bilo koga osim djece", naglasila je.

Murganić je rekla da ministarstvo nastoji telefonski i putem e-maila dobiti što više informacija, te istaknula da je najvažnije pratiti kakvo je zdravstveno stanje djece i kako teče njihov oporavak.

"Poslat ću hitno, već sutra, inspekcijski nadzor. Radi se podružnici Centra za socijalnu skrb u Pagu, koja ima samo jednog socijalnog radnika. Centar je vodio izvide nad obitelji, ali u smislu kontaktiranja, razgovora o odnosu u obitelji prema najstarijoj kćeri, koja vjerovatno ima nekih poremećaja u ponašanju, no ne znamo kojeg intenziteta", kaže ministrica koja je obznanila da je obitelj u Pag došla iz Virovitice. (Hina)

NOVO

Stravičnom događaju na Pagu svjedočio je susjed Bernardo Baričević koji je vidio trenutak kada je otac s terase kuće bacao svoje četvero djece.

- Mislio sam da to netko baca robu kroz prozor, nisam mogao ni zamisliti da su to djeca - kazao je susjed koji je djeci priskočio u pomoć, ali ih nije smio dirati do dolaska hitne pomoći, kako ih ne bi još više ozlijedio.

 

Otac je svoju djecu bacio s prvog kata kuće, s visine od nekih šest metara, a kameni pločnik na koji su pala bio je cijeli u krvi. Tragovi krvi su oprani nakon što su djeca odvezena u zadarsku opću bolnicu. 

U videu susjed opisuje kako je htio pomoći djeci.

 

-------------------------------------------

Na mjesto događaja izašao je zamjenik županijskog državnog odvjetnika Radovan Marjanović koji je naložio provođenje očevida. Procjenjuje se da će otac ozlijeđene djece (J.R)  biti optužen za pokušaj ubojstva. Neslužbeno saznajemo da je J.R. bio zaposlen u autokampu u Šimunima.

Nesretna je obitelj u Pag stigla iz Međimurja, a u kući u kojoj se dogodila tragedija bili su podstanari. 

--------------------------------------------------

Ravnatelj zadarske bolnice dr. Željko Čulina potvrdio je za Zadarski.hr da su rano jutros primili četvero djece s Paga i da su im pružili potrebnu liječničku pomoć.

- Nakon prvog pregleda i obavljenih rendgenskih snimanja mogu reći da je dvoje djece u dobi od 7 i 8 godina zadobilo teže ozljede i oni su smješteni u jedinicu intenzivnog liječenja. Radi se o prijelomima. Drugo dvoje djece u dobi od 3 i 4 godine zadobilo je lakše tjelesne ozljede, ali njihovo stanje je i dalje pod liječničkim nadzorom - kazao je ravnatelj OB Zadar dodavši da će šire informacije o stanju malih pacijenata biti iznesene na konferenciji za medije koja će se održati u bolnici u 12 sati.

----------------------------- 

Jutros u 06,47 sati policija je primila saznanja da je muška osoba u Pagu s prvog kata obiteljske kuće, bacila svoje četvero malodobne djece od tri, pet, sedam i osam godina. Na mjesto događaja su žurno upućeni policijski službenici, kao i djelatnici HMP-i Pag i Novalja koji su djeci odmah pružili prvu pomoć.

Djeca su potom kolima HMP-i prevezena u Opću bolnicu Zadar na daljnju obradu. Muška osoba u dobi od 54 godine nalazi se u službenim prostorijama policije, a po zasada neslužbenim  informacijama muškarac nije s Paga.

Sve okolnosti i činjenice koje su prethodile navedenom događaju se utvrđuju, a policija će unutar svoje nadležnosti poduzeti mjere kaznenopravne zašite djece.

19. travanj 2024 23:29