StoryEditorOCM
4 kantunaTROJE DJECE IZVAN ŽIVOTNE OPASNOSTI, JEDNO JOŠ UVIJEK UGROŽENO

Sedmogodišnja djevojčica je na respiratoru, planira se transport u Zagreb! Majka je u bolnici uz djecu!

Piše IN
28. veljače 2019. - 13:55
zadar_bolnica4-280219

Djevojčica stara 7 godina koju je otac bacio s terase kuće na Pagu nalazi se na respiratoru, potvrdio je novinarima zamjenik ravnatelja OB Zadar dr. Edi Karuc

- Ima više teških povreda glave i grudnog koša zbog čega smo je morali staviti na mehaničko ventiliranje. Njeno stanje još uvijek nije stabilizirano. Kontaktirali smo Ministarstvo zdravstva, u planu je njezin transporta u KBC Rebro u intenzivnu jedinicu za djecu – kazao je dr. Karuc, dodajući da je teške tjelesne ozljede zadobila i osmogodišnja djevojčica, ali se nalazi izvan životne opasnosti. 

- Njeno stanje je stabilizirano i sutra će biti podvrgnuta jednom medicinskom zahvatu za kojeg smatramo da je nužan. Dječak od tri i djevojčica od pet godina imaju lakše tjelesne povrede i nakon što im je pružena medicinska pomoć nalaze se na Odjelu dječje kirurgije - dodao je dr. Karuc.

- Dječak od tri godine ima zrak u plućnoj šupljini, ali je stabilno i nije životno ugrožen. Djevojčica od pet godina ima ogrebotine po tijelu i nagnječenja po licu i grudima. Stabilno je i nije životno ugrožena, dodao je šef Odjela dječje kirurgije dr. Jaša Pavić.

Ravnatelj zadarske bolnice dr. Željko Čulina kazao je da je majka stradale djece došla u bolnicu u pratnji socijalne službe i da je vidjela djecu. Bolnica će tijekom boravka djece u bolnici majci osigurati uvjete da bude uz njih s ciljem da se djeca što prije oporave. Ravnatelj Čulina je naglasio da će tijekom četvrtka poslijepodne nad svom djecom biti provedene nove pretrage na CT-u, ultrazvuku i drugim dijagnostičkim instrumentima kako bi se pratilo njihovo zdravstveno stanje.

Zadarska bolnica je djecu primila oko 8.15 sati, nakon što im se nešto prije osam sati javila hitna pomoć da voze četvero ozlijeđene djece starosti od 3, 5, 7 i 8 godina. Odmah po prijemu u bolnicu nad djecom je provedene medicinska obrada tijekom koje je ustanovljeno da dvoje starije djece ima teške povrede, dok su mlađa djeca lakše ozlijeđena.

26. travanj 2024 18:59