StoryEditorOCM
KalelargaVIDEO:NAJTEŽE OZLIJEĐENA DJEVOJČICA SANITETSKIM VOZILOM DOVEZENA NA REBRO

Brigu o njoj preuzeo je liječnički tim na čelu sa šefom pedijatrije

Piše IN
28. veljače 2019. - 22:15
Bolnica-transport_.PNG

NOVO

Kao što smo već javili, sanitetsko vozilo s teško ozlijeđenom 7-godišnjakinjom s Paga koju je otac u četvrtak ujutro bacio s prvog kata kuće stiglo je oko 21 sat u KBC Zagreb.  

Brigu o djevojčici preuzeo je liječnički tim na čelu sa šefom pedijatrije na Rebru.

- Radi se o teškim ozljedama grudnog koša i trbuha, kao i o teškim ozljedama glave. Transport iz Zadra u Zagreb prošao je u redu. S njom su u pratnji bili anesteziolog i medicinska sestra. Kolege u Zadru napravili su sve što su mogli u medicinskom smislu.

Još najmanje jednom ćemo napraviti kontrolu mozga do ujutro, a moram istaknuti i da djevojčica ima ozljede lica.

Ponavljam, ozljede su teške, stanje je ozbiljno, ali nadam se najboljem - rekao nam, je dr. Milivoj Novak., voditelj Odjela za pedijatrijsku intenzivnu medicinu Klinike za pedijatriju KBC-a Zagreb.

-----------

Sanitetsko vozilo s teško ozlijeđenom 7-godišnjakinjom stiglo je u KBC Zagreb. Kako doznajemo, brigu o djevojčici preuzeo je liječnički tim na čelu sa šefom pedijatrije na Rebru.

-----------

Djevojčica (7) koja je zadobila teške tjelesne ozljede glave upućena je iza 17 sati iz zadarske bolnice u Zagreb. Zbog zdravstvenih komplikacija umjesto vladinim avionom na KBC Rebro je upućena sanitetskih vozilom.

"Nakon ponovljenih dijagnostičkih pretraga utvrđeno je kako nije došlo do pogoršanja zdravstvenog stanja djevojčice, te je u dogovoru s ministrom zdravstva prof.dr.sc. Milanom Kujundžićem, dr. med. i ravnateljem Kliničkog bolničkog centra Zagreb prof.dr.sc. Antom Čorušićem, dr.med., dijete vozilom Hitne medicinske pomoći uz pratnju anesteziološkog tima upućeno u KBC-a Zagreb" obavijestio nas je zamjenik ravnatelja zadarske bolnice dr. Edi Karuc.

Pogledajte video snimljen u trenutku kad su djevojčicu izveli iz zadarske bolnice i pripremili za transport hitnim kolima u Zagreb.

 

26. travanj 2024 21:00