StoryEditorOCM
KalelargaNOVE INFORMACIJE O HORORU NA PAGU

Otac i majka stradale djece su 2017. pravomoćno osuđeni na godinu dana zatvora zbog zanemarivanja i zlouporabe prava djeteta!

Piše IN
2. ožujka 2019. - 10:49
josip_rodjak7-280219

Otac (54) s Paga koji je pokušao ubiti svoje četvero malodobne djece u rujnu 2017. godine nepravomoćno je osuđen na Općinskom sudu u Zadru na kaznu zatvora od jedne godine s rokom kušnje u trajanju od tri godine zbog kaznenog djela protiv braka, obitelji i djece, te zanemarivanja i zloupotrebe djetetovih prava. Na istu kaznu zatvora osuđena je i njegova supruga, majka djece. Kako se na prvostupanjsku presudu nisu žalili, ona je u studenome 2017. postala pravomoćna, potvrdio nam je glasnogovornik Općinskog suda u Zadru Denis Klarendić. To znači da je 54-godišnji otac teški pokušaj četverostrukog ubojstva na podmukao način počinio pod uvjetnom osudom. 

Djelo za koje je oca i majku osudio sudac Tomislav Šimić dogodilo se u razdoblju 2012. i 2013. godine kada je na traženje najstarije kćerke, iz prvog braka njene majke, Centar za socijalnu skrb izdvojio djevojku iz obitelji zbog konfliktnog odnosa s očuhom, ali i majkom. Prema dostupnim informacijama, majka je od kćerke, danas 18-godišnjakinje, tražila da čuva svoju mlađe polusestre, na to je prisiljavala, a u tome je sudjelovao i otac. Zbog tog psihičkog maltretiranja u obitelji su stvoreni nepodnošljivi odnosi te je najstarija djevojka tražila od Centra da je izdvoji iz obitelji što je nakon prijedlog socijalnih radnika i napravljeno. Djevojka je preseljena u dječji dom u Splitu bez skrbnika, i danas ima samostalan život, a Centar je roditelje prijavio policiji za zanemarivanje i zlouporabu djetetovih prava.

Zanimljivo da tada, ali ni nakon toga, sve do tragičnog događaja prošlog četvrtka, ni otac ni majka nisu bili prijavljeni za neki oblik obiteljskog nasilja, policija nikad nije intervenirala, niti je netko od socijalnih radnika koji su vodili skrb o obitelji tako nešto primijetio, ali ni pedijatar koji je godinama pratio sve četvero djece, koja su uvijek bila uredna i čista, bez ikakvih tragova fizičkog nasilja na njihovim tijelima.

20. travanj 2024 10:45