StoryEditorOCM
KalelargaFOTO: GRAĐANI SE RUGAJU 'GENIJALNIM' RJEŠENJIMA HRVATSKIH CESTA

Srušili rotor kod bolnice, a Zadrani na novom nogostupu kojim se ne može normalno proći ispisali: "Ha, ha, ha, ha..."

Piše IN
6. ožujka 2019. - 17:30
radovi1-060319

"Sprdačina! Eto što vam je to, sprdačina!" kažu nam naši čitatelji, nezadovoljni rješenjem nogostupa uz novu četverotračnu prometnicu u ulici Nikole Šubića Zrinskog. 

Cesta koja prolazi između nove Poliklinike i bolnice, odnosno od Kolovara do Ravnica, u vlasništvu je Hrvatskih cesta koje su u tom djelu djelomično završile radove. U srijedu ujutro baš su počeli uklanjati rotor, inače prvi i kažu najuspješniji kružni tok u Zadru, a dio prometnice ispod mosta koji povezuje dvije zdravstvene ustanove pušten je u promet. Upravo na tom dijelu kako bi se zadovoljio standard prometnice s četiri trake širina nogostupa je navodno oko metra (zakon dozvoljava od 120 do 80 centimetara) tako da se na nekim dijelovima, gdje su strujni stupovi, ne može proći, da ne spominjemo invalide, majke s kolicima i druge kategorije pješaka...

Kao komentar na takvo rješenje netko je sprejem na tim kritičnim mjestima ispisao onomatopeju smijeha (ha-ha, ha-ha, ha-ha...) uz nekoliko upitnika koji s pravom pitaju: zašto se Hrvatske ceste, njihovi projektanti i nadzorni inženjeri sprdaju s građanima?!

16. travanj 2024 21:05