StoryEditorOCM
KalelargaFOTO: PREDSJEDNIK VLADE U ZRAČNOJ LUCI ZADAR

Potpisan ugovor za rekonstrukciju i produljenje piste, te dogradnju putničkog terminala vrijedan 500 milijuna kuna!

Piše Iva Ivanac
7. ožujka 2019. - 14:08
plenkovic_zracna_luka3-070319

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u posjetu je Zadarskoj županiji zajedno s potpredsjednikom Vlade i ministrom obrane Damirom Krstičevićem, ministricom regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijelom Žalac, ministrom mora, prometa i infrastrukture Olegom Butkovićem te pomoćnikom ministra poljoprivrede Antom Mišurom.

Prilikom posjeta Zračnoj luci Zadar potpisan je tripartitni sporazuma između ministarstva obrane, ministarstva mora prometa i infrastrukture te Zračne luke.

- Projekt vrijedan oko 500 milijuna kuna obuhvaća cjelovitu rekonstrukciju uzletno-sletne staze, rekonstrukciju vozne staze i produljenje staze od 700 metara te rekonstrukciju i dogradnju zgrade putničkog terminala, kazao je ministar Oleg Butković dodavši kako će se ovim ugovorm riješiti i imovinsko-pravni odnosi.

- Projekt se sastoji od tri faze, a njegovom realizacijom omogućit ćemo prihvat i najvećih zrakoplova "F kategorije". Vjerujemo kako ćemo završetkom ovog projekta omogućiti i daljnji razvoj luke Gaženica jer će se povećati dolasci gostiju koji idu na kruzere, kazao je Josip Klišmanić direktor Zračne luke Zadar napominjući kako je dosada gotov glavni projekt za stajanku, ishodovane su dozvole za vojni dio piste, a gotov je i parcelacijski elaborat. Ono što slijedi jest definiranje ugovornog odnosa između ministarstva obrane i zračne luke kojim bi se riješili ostali imovinsko pravni odnosi.

Ministar obrane Damir Krstičević istaknuo je kako će vojska realizacijom ovog velikog projekta dobiti nove mogućnosti korištenja uzletno sletne piste.

- S dogradnjom piste moći ćemo primit sve velike avione, a sve je to rezultat dobre sinergije lokalne zajednice i ministarstva, zaključio je Krstičević.

27. travanj 2024 00:07