StoryEditorOCM
KalelargaOTKRIVEN POČINITELJ RATNOG ZLOČINA

Policija privela Milana Mačka (50) iz Ostrovice zbog pomaganja u ubojstvu 73-godišnjeg civila!

Piše IN
8. ožujka 2019. - 13:33
Uhićenje policija_ratni zločin_

Zadarska policija u četvrtak je uhitila Miroslava Mačka (50) iz Ostrovica kod Lišana Ostrovičkih zbog pomaganja u počinjenju ratnog zločina prema civilnom stanovništvu na području Lišana Ostrovičkih krajem studenog 1991. godine. Mačak je uz kaznenu prijavu u večernjim satima priveden pritvorskom nadzorniku u Splitu i tijekom petka trebao bi biti ispitan od strane Županijskog državnog odvjetnika u Splitu.

Mačak je optužen da je kao 22-godišnjak pomogao tada 28-godišnjem Milanu Mačku da iz poluautomatske puške ubije mještanina Lišana Ostrovičkih Marka Čučiju (73). Najprije su ga istjerali iz njegove kuće u polje gdje ga je Milan Mačak ubio iz Miroslavove puške s jednim hicem u čelo.

Počinitelj ubojstva Milan Mačak u studenom iste godine ranjen je u Škabrnji od strane pripadnika srpskih paravojnih snaga te je od posljedica ozljeda kasnije preminuo u kninskoj bolnici. Milan i Miroslav bili su pripadnici pravojnih srpskih snaga u sklopu tzv. SAO Krajine, a uhićeni Milan živo je zadnjih godina u Ostrovici.

Uskoro opširnije.

26. travanj 2024 16:06