StoryEditorOCM
KalelargaVIDEO: ZADARSKI SOCIJALNI RADNICI ODRŽALI PROSVJED

Okupljeni iskazali dugogodišnje nezadovoljstvo zbog zapuštenosti sustava socijalne skrbi

Piše I. Ivanac
8. ožujka 2019. - 13:49
IMG_20190308_113124

Radnici zadarskog Centra za socijalnu skrb u petak su u vrijeme pauze održali kratki prosvjed kako bi upozorili na nezadovoljstvo načinom na koji se rješavaju problemi dugogodišnje zapuštenosti sustava socijalne skrb. Ističu kako je slučaj na Pagu, kao i mnogi do sada, pokazao da se javnost tek nakon što se dogodi neka tragedija, upoznaje s radom socijalne službe.

Na prosvjedu se okupilo oko 70-ak ljudi, među kojima je bilo najviše socijalnih radnika, ali i liječnika te školskih djelatnika.

Prosvjednici su transparentima i zvižducima iskazali svoje nezadovoljstvo sustavom, a nekolicina ih je nosila transparente s natpisima "Centar nije dežurni krivac", "Imamo nadzor, ali ne i video nadzor", "Zaslužujemo više i bolje" te "I naši korisnici zaslužuju više i bolje.

Zadarski socijalni radnici u svom su posljednjem priopćenju istaknuli kako "oštro osuđuju medijske istupe ministrice Nade Murganić koja je prozvala i osudila ravnateljicu, kao i djelatnike Centra prije nego li je upravni nadzor uopće započeo sa svojim radom. Takav čin je pokrenuo lavinu negativnih i osuđujućih komentara mnoštva ljudi kojima nije poznat način rada centra niti ovlasti koje ima.”

Uskoro opširnije...

23. travanj 2024 22:22