StoryEditorOCM
KalelargaZADARSKA POLICIJA POKRENULA ISTRAGU

Traže se pripadnici Tornada koji su zapalili baklje na tribinama i širili govor mržnje prema igračima Crvene zvezde!

Piše IN
10. ožujka 2019. - 14:00
zadar_zvezda17-090319 (1)

NOVO

Zadarska policija reagirala je nakon objavljene informacije na našem portalu da nije pokrenuta istraga protiv pripadnika Tornada koji su jučer na košarkaškoj utakmici između Zadra i Crvene zvezde inicirali šovinističko skandiranje.

Glasnogovornica PU zadarske Ivana Grbić obavijestila nas je da policija provodi istragu prema svim pojedincima za koje se pretpostavlja da su prekršili zakon o sprečavanju nereda na sportskim natjecanjima, što uključuje i odgovornost za isticanje ili skandiranje poruka govora mržnje.

-------------------------------------------------  

Zadarska policija pokrenula je istragu povodom incidenta na tribinama tijekom košarkaške utakmice između Zadra i Crvene zvezde. 

Susret je počeo u 17 sati na Višnjiku, a već oko 17.30 sati policija je registrirala paljenje četiri baklje na dijelu tribine s pripadnicima navijačke skupine Tornado. Četvrta baklja je na istom mjestu među navijačima zapaljena oko 18 sati.

- Utakmica je snimana i policija provodi istragu o počiniteljima - potvrdili su nam u zadarskoj policiji.

Policija međutim ne istražuje govor mržnje koji se u subotu mogao čuti u dvorani Krešimira Ćosića, također potenciranog od strane pripadnika Tornada koji su u nekoliko navrata skandirali "Ubij Srbina" i šovinističke stihove zloglasne pjesme "Mi Hrvati ne pijemo vina, nego krvi četnika iz Knina".

- Koliko je meni poznato, nemamo nikakvih prijava po tom pitanju, odnosno policija tu ništa ne radi - kazali su nam u nedjelju iz zadarske policije.

22. travanj 2024 22:52