StoryEditorOCM
KalelargaVELEPOSLANSTVO SJEDINJENIH AMERIČKIH DRŽAVA U POSJETU ZADRU

S direktorom Turističke zajednice razgovarali o dolasku Amerikanaca

Piše Iva Ivanac
12. ožujka 2019. - 15:50
tic1-120319

Djelatnici veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u utorak su u Zadru održali neformalni radni sastanak s djelatnicima Turističke zajednice grada na kojemu su raspravljali o dolasku što većeg broja američkih turista na ovo područje. Naime, veleposlanstvo SAD-a pokrenulo je inicijativu pod imenom "MeetUS", čiji je cilj oformiti grupu stručnjaka za svaku pojedinu županiju koji će raditi na proširenju i jačanju djelovanja Veleposlanstva SAD-a u Hrvatskoj.

- Hrvatska je među Amerikancima postala izrazito popularna destinacija, a naglasak sastanka je stavljen na radnje koje američki državljani trebaju ispuniti prije dolaska u Hrvatsku. Veleposlanstvu stojimo na raspolaganju i napravit ćemo sve kako bi se njihovi državljani osjećali što sigurnije u našoj zemlji, kazao je Mario Paleka, direktor Turističke zajednice Grada Zadra i dodao da su se djelatnici veleposlanstva raspitivali o mjerama sigurnosti i koje su procedure u slučaju gubitka putovnice.

- S direktorom Palekom razgovarali smo o zajedničkim interesima. Inicijativa "MettUS" nastoji ojačati i zadržati dobre odnose s ključnim sudionicima u javnoj upravi, gospodarstvu, obrazovanju i civilnom društvu u cijeloj Hrvatskoj. Zadovoljni smo što smo u timu Zadar, istaknuo je Darby Carter, jedan od djelatnika veleposlanstva SAD-a dodajući kako vjeruje da će ovim radnim sastancima olakšati proces ulaska Amerikanaca u zemlju, ali i jačati vezu između dva naroda. Ovo je bio tek prvi u nizu planiranih dolazaka i to ne samo u Zadar nego i u ostale dijelove Zadarske županije.

20. travanj 2024 14:59