UHVAĆENI 60-GODIŠNJAK ISPITAN U ODVJETNIŠTVU U Smilčiću među balama sijena skrivao kilogram heroina!

UHVAĆENI 60-GODIŠNJAK ISPITAN U ODVJETNIŠTVU

U Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru ispitan je 60-godišnjak kojeg se sumnjiči za proizvodnju i prodaju droge. Sumnjiči ga se da je u Smilčiću među balama sijena skrivao 950 grama heroina koji je namjeravao dalje prodavati.

Kako je izvijestilo zadarsko državno odvjetništvo postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik 12. ožujka u 12,30 sati u prizemlju devastirane kuće koju koristi u Smilčiću; radi stjecanja protupravne imovinske koristi daljnjom prodajom droge, protivno odredbi čl. 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga; među balama sijena držao 950,5 grama droge heroin, koja je bila zapakirana u četiri PVC vrećice pojedinačnih težina 210 grama, 249,6 grama, 227 grama i 263,9 grama, kao i digitalnu vagu za precizno mjerenje. 

Navedena droga se nalazi na Popisu opojnih droga, psihotropnih tvari i biljaka iz kojih se može dobiti opojna droga te tvari koje se mogu uporabiti za izradu opojnih droga.  Sucu istrage Županijskog suda u Zadru predloženo je određivanje istražnog zatvora protiv 60- godišnjeg osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (čl. 123. st. 1. toč. 3. ZKP-a).

Naslovnica Kalelarga

Najčitanije