NOVO: ISTI POTPIS? Bankomat na Žmirićima raznesen je plinom, isto kao i prvi put! Je li riječ o istim počiniteljima?

NOVO: ISTI POTPIS?

Noćas oko tri sata u ulici Hrvatskog sabora u Zadru, nepoznati počinitelj je uporabom eksplozivnog sredstva provalio u bankomat u sklopu trgovačkog centra Plodine.

Isti je bankomat dignut u zrak plinom u listopadu 2017. godine, kada je iz njega odnesena veća količina novca. 

Na današnjoj konferenciji za novinare šef zadarske krim policije Bore Mršić potvrdio je kako je način na koji je bankomat dignut u zrak, eksplozijom plinske smjese, isti kao i u ranijem slučaju kada je policija uhitila dva člana takozvane Pink Panther bande i privela ih sudu. Jedan  je oslobođen, drugi nepravomoćno osuđen na dvije godine zatvora.

- Prema našim saznanjima, obojica se nalaze na slobodi, na području Republike Hrvatske. Zasad ih još nismo priveli na ispitivanje, rekao je Mršić, dodajući kako je istraga i dalje u tijeku. 

Protiv nepoznatom počinitelja Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru podnesena je kaznena prijava zbog kaznenog djela teške krađe i dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Još se utvrđuje koliko je novca ukradeno iz bankomata bankarske kuće sa sjedištem u Splitu. Bankomat postavljen na istom mjestu bio je opljačkan i 2017. godine, a ovaj put eksplozija je razbila i dio predulaza u centar u vlasništvu trgovačkog društva iz Rijeke.

Naslovnica Kalelarga

Najčitanije

NITKO NIJE SLUTIO TRAGEDIJU Nestao s proslave svog 18. rođendana i objesio se u šumi: zadarski maturant počinio samoubojstvo deset mjeseci nakon što je udario muškarca koji je zbog toga pao u komu i umro

Nestao s proslave svog 18. rođendana i objesio se u šumi: zadarski maturant počinio samoubojstvo deset mjeseci nakon što je udario muškarca koji je zbog toga pao u komu i umro
Zadar je u ponedjeljak šokirala vijest o tragičnoj smrti maturanta koji je počinio samoubojstvo na svoj 18....
Nestao s proslave svog 18. rođendana i objesio se u šumi: zadarski maturant počinio samoubojstvo deset mjeseci nakon što je udario muškarca koji je zbog toga pao u komu i umro