StoryEditorOCM
KalelargaIZ "LIBURNIJE" TRAŽILI DEBLJE BUŠTE, ALI...

Dukić digao plaće direktorima, pa odbio radnike jer u proračunu za njihove plaće nema 2,7 milijuna - sindikalci pripremaju odgovor!

Piše P.O.
15. ožujka 2019. - 20:11
autobusni_kolodvor-170210

Sindikalni predstavnici zadarske „Liburnije“ dobili su odgovor iz Ureda gradonačelnika na svoj zahtjev za povećanje osnovice plaće najmanje 10 posto. Tražili su i izradu nove sistematizacije radnih mjesta, izmjene i dopune Kolektivnog ugovora u svezi reguliranja noćnog rada, tjednog odmora, te fiksiranje boda koji utječe na izračun plaće, ali malo će od toga radnici „Liburnije“ dobiti.

U odgovoru iz Grada Zadra navodi se, između ostalog, da u ovom trenutku „Liburnija“ to ne može ostvariti i da niti Grad Zadar, kao većinski vlasnik, nema potrebnih 2,7 milijuna kuna dodatnih prihoda, odnosno sredstava u ovogodišnjem proračunu, te da će zahtjev Sindikata, ovisno o proračunskim mogućnostima, biti uvršten u projekcije Grada Zadra za iduće razdoblje.

Nezadovoljni takvim odgovorom, sindikalni predstavnici i radnici „Liburnije odlučili su na Autobusnom kolodvoru u ponedjeljak organizirati skup s press konferencijom i detaljno izvijestiti o „pregovorima“ s Gradom, te najaviti poduzimanje sindikalnih i pravnih akcija i aktivnosti, do ispunjenja zahtjeva.

Podsjetimo, nedavno je gradonačelnik Branko Dukić povećao plaće gradskim direktorima s obrazloženjem kako im samo vraća primanja na ona od prije gospodarske recesije.

19. travanj 2024 13:07