StoryEditorOCM
KalelargaFOTO / NAKON PLENKOVIĆA, DANAS JE U ZADRU BIO I JANDROKOVIĆ

Evo što glavni tajnik HDZ-a očekuje od županijskog ogranka i kakvu je poruku poslao o komemoraciji na Blajburgu

Piše P.O.
15. ožujka 2019. - 19:28
jandrokovic6-150319

Nakon nedavnog posjeta predsjednika Andreja Plenkovića, danas je u Zadru bio i glavni tajnik HDZ-a i predsjednik Sabora Gordan Jandrooković koji se sastao s proširenim Županijskim odborom HDZ-a Zadarske županije. Neposredno prije zatvorenog sastanka s vodstvom lokalnog HDZ-a, Jandroković je novinarima izjavio da je riječ o redovitom obilasku stranačkih podružnica.

-U okviru redovitih obilazaka županijskih središta  i organizacija HDZ-a, imam jednu „mini turneju“  po Jadranu – danas Zadar, sutra Split i Dubrovnik. To je susret s našim članicama i članovima županijskih organizacija, a tema je politička situacija i pripreme za europske izbore u koje HDZ ulazi kao najjača politička stranka. Siguran sam da će i u ovoj županiji, koja je za HDZ tradicionalno pobjednička županija,  ti izbori pokazati snagu HDZ-a, izjavio je Jandroković.

Na novinarsko pitanje o Plenkovićevoj najavi kako se za komemoraciju u Blajburgu traži rješenje, Jandroković je kazao:

-Radi se na tome. Za nas i za Sabor, kao pokrovitelja, najvažnije je da to bude dostojanstvena komemoracija, da iskažemo pijetet prema žrtvama, prema onima koji su tamo ubijeni bez suda. Još jednom bih apelirao na sve da to prihvate. I oni s lijeve strane političkog spektra, koji negiraju zločin, što smo vidjeli i jučer iz jednog priopćenja koje, što je nevjerojatno, pokazuje razumijevanje za zločin . Poruka onima s druge strane političkog spektra je da to nije mjesto gdje treba iskazivati političke stavove, pogotovo ne one ekstremne i one koji relativiziraju zločine ustaškog režima. To je mjesto komemoracije ljudima koji su ubijeni bez suda i suđenja, to je mjesto gdje se nisu poštivala niti elementarna ljudska prava, gdje je hrvatski narod doživio tragediju, to je povijesna istina i to moraju prihvatiti svi . Došlo je vrijeme da jasno kažemo ne svakom ekstremizmu, i onom  desnom i onom lijevom, da je hrvatski narod imao tešku povijest velikih tragedija i da je došlo vrijeme da se suočimo s povijesnom istinom  i da svaki čovjek koji je bio žrtva totalitarnog režima danas bude dostojanstveno tretiran, te da s pijetetom gledamo na njegovu žrtvu, rekao je Jandroković.

 

 

 

20. travanj 2024 11:12